japed

Kuoleva Suomi -tulevaisuuden kehitysmaa

Julkisia tämän vuoden ja viime vuosien uutisia Suomestamme:

 

 • Suomen vesi- ja viemäriverkosto on rappiokunnossa. netistä on voinut ällistellä kuvia umpikarstoittuneista putkista, joita ei ole enää ollut Suomessa varaa kunnostaa.
 • Suomen tiet ovat vaarallisen huonossa "kehitysmaakunnossa", koska määrärahoja niiden kunnostamiseen ei muka enää ole, vaikka verorasite per työssäkäyvä kansalainen on huipussaan ja maksamme myös ylimäräisenä rasitteena kiinteistöveroa, joka on joka vuosi noussut. Vaikka ennen ei ollut kiinteistöveroa, uusiakin teitä oli varaa rakentaa ja entisiä pitää kunnossa, koska omat verovaramme käytettiin omien kansalaistemme hyvinvointiin. 
 • Osa kunnista ja seurakunnista on taloudellisesti "kuilun partaalla".
 • Opettajia lomautetaan ja osa kouluista peruuttaa jopa lasten joulujuhlat varojen puutteessa. 
 • Useat koulut ja julkiset rakennukset ovat homehtuneet, koska niiden kunnossapitoon ei ole ollut varaa. Oppilaita, opettajia ym. kuitenkin tekee työtäänkin näissä homerakennuksissa remontteja odotellessa.
 • Sairaanhoitajat nääntyvät työtaakkansa alle.
 • Konkurssien ja loppuunmyyntien määrä kasvaa eivätkä pienet kivijalkayrittäjät enää voi jatkaa, koska se ei kannata.
 • Tavarakauppa ei vedä, vienti ei vedä, tehtaita suljetaan ja Nokia on pääosin myyty ulkomaille Elopin projektina, joka näyttää ikävästi nk. Troijan hevosprojektilta. 
 • Leipäjonot kasvavat ja niissä jonottavat kantaväestön ihmiset.
 • Lasten huostaanottojen määrä on räjähtänyt ja perheväkivaltaotsikot ovat arkipäivää.
 • Suomalaisille kantaväestön nuorille opiskelijoille ja työntekijöille ei enää riitä vuokra-asuntoja ja he päätyvät epämääräisiksi vuosiksi asuntojonoihin, koska hienoimmille ja kalliimmille asunto-alueille pääkaupunkiseudulle ovat päässeet runsain joukoin maahanmuuttaja- ja pakolaisstatuksella asumaan ilman jonottamista ja verovaroin kustannettuna ne, joiden ei edes esim. työn vuoksi olisi lainkaan välttämätöntä ja tarpeellista asua pahimmilla asuntopula-alueilla, koska iso osa heistä elää sosiaalituilla ja käymättä töissä.
 • Suomalaisen nuoren korkeakouluopiskelijan voi pakottaa ottamaan opintolainaa (jolloin he eivät voi saada vaihtoehtona toimeentulotukea). Sen sijaan Kelan/STM:n tulkintaohjeen (2013:4) ja "oikeuskäytäntömme mukaan mm. maahanmuuttajataustaisuus oikeuttaa kieltäytymään lainanotosta ja valtiontakauksesta. Maahanmuuttajataustaisuus siis oikeuttaa kantaväestöä parempaan kohteluun ja siihen, että kantaväestö velkaantuu jo nuoruudessa, jos viitsii kouluttautua.
 • Maahanmuuttajanainen nosteli Kelalta väärin perustein sosiaalietuuksia 40.000 eurolla, mutta häntä ei oikeuden päätöksellä velvoitettu palauttamaan väärin perustein saamaansa summaa. Jos kantaväestön henkilö tekisi esim. petosrikoksen, jo 10.000 euroa on katsottu toteuttavan törkeän petoksen tunnusmerkistön (ei siis vain "tavallisen" petoksen).
 • Vanhukset ja nuoremmatkin joutuvat muuttamaan pois omakotitaloistaan eli omista kodeistaan, koska heillä ei enää ole varaa maksaa kohonneita lämmityskustannuksia eikä järjettömiä energiaveroja, joita hyvätuloiset päättäjämme mielivaltaisesti määräävät. Heillä ei myöskään ole varaa vaihtaa talojensa lämmitysjärjestelmää.
 • Kun mummot, papat ja muut omakotiasukit yrittävät säästää lämmityskuluissa lämmittämällä puilla, EU yrittää kieltää myös puun myynnin polttopuiksi salaa valmistellulla hankkeella.
 • Maahanmuuttajien osuus esim. Suomen raiskausrikoksista on väestömäärään suhteutettuna huomattavasti korkeampi kuin kantaväestöllä. Lehtiuutisen mukaan eräissä ulkomaisissa "kulttuureissa" joka neljäs mies on raiskannut naisen ainakin kerran. Eli sitä pidettäneen ilmeisesti "normaalina" miehisenä oikeutena. 
 • Eräissä Suomen maahanmuuttajaryhmissä nk. huoltosuhde (työssä käyvien suhde niihin, jotka elävät toisten työllä) on 1/10. Toisin sanoen jokaisen työssäkäyvän olkapäällä istuu taakkana 9 ylimääräistä ruokittavaa ja elätettävää. Lisäksi näistäkin osa on töissä, joita ei edes tarvittaisi ilman maahanmuuttoa, kuten maahanmuuttajia varten tarvittavina ylimääräisinä tulkkeina, erityisopettajina ja nk. monitoimikeskuksissa.
 • Maahanmuuttoa puolustellaan sillä, että Suomi muka tarvitsee ulkomaisen työvoiman "moniosaajia". Tosiasiassa kantaväestössäkin on työttömyyttä liikaa, ylisuuri osa maahanmuuttajista päätyy työttömiksi ja nostelemaan runsaasti verovaroin kustannettuja sosiaalietuuksia mm. suurille lapsimäärille, joiden sukulaisuussuhteen dokumentaatiokin on monissa tapauksissa puutteellinen. Maahanmuuttajaväestön työttömyysaste on todistettavasti korkeampi. Tätä on tutkittu mm. STM:n tutkimuksessa, jossa selvitettiin kuntien maksuvajeen syitä. Joidenkin maahanmuuttajien osaamistaso on niin heikko, että heille on pitänyt kädestä pitäen opettaa jopa se, että Suomessa laskut pitää maksaa ja koti siivota itse. Osa ei osaa lukea eikä kirjoittaa, ainakaan suomea. Kuka työnantaja tällaisen työntekijän palkkaisi ja mihin työhön?
 • Virallinen Suomi on jo kahden vuosikymmenen ajan vaiennut edellisen talouslaman todellisista syyllisistä ja väärinkäytöksistä, joiden avulla suomalaisia velkuutettiin ja syistä, joiden vuoksi osa pienyrittäjistä ja muista velkuutetuista teki itsemurhan.
 • Suomi kantaväestöineen velkaantuu järjetöntä vauhtia. Järjettömän maahanmuuttopolitiikan ja muun järjettömän "laskutaidottoman" päätöksenteon seurauksena kestävyysvaje kasvaa.
 • Osa tästä kestävyysvajeesta johtuu selvästikin siitä, että päättäjämme päättivät velkuuttaa Suomen jakamalla Kreikalle rahaa ns. pohjattoman kuilun periaatteella ja osa johtuu mm. epäonnistuneesta maahanmuuttopolitiikasta. Eräiden lehtitietojen mukaan Suomi elää kuin "hullu mies Huittisista", joka syö enemmän kuin tienaa. Silti tästä rahantuhlaamisesta ei haluta puhuttavan, vaan järkevä faktapuhe yritetään vaientaa väittämällä kritiikkiä "rasismiksi".
 • Kehitysministeri Hautala jäi kiinni muunnellusta totuudesta ja nk. harmaasta taloudesta oman perheensä remonttihankkeissa. Sama Hautala kuului irvokkaasti harmaantalouden vastaiseen työryhmään. Hieman tämän jälkeen Hautala myönsi julkisesti senkin, että kehitysapurahoja on päätynyt väärinkäytetyiksi mm. krokotiilinmetsästysretkiin ja paikallisen eliitin luksusmatkoihin eikä Hautala jatkossakaan osaa näitä väärinkäytöksiä kokonaan estää.
 • Tässä edellä kuvatussa tilanteessa kehitysministeri Hautala esitteli viime viikolla ylpeänä, että hänellä on matkatuomisinaan "iloinen yllätys" Somalialle. Hän aikoo kuulemma tuplata kehitysavun Somalialle. Lisäksi hän junailee tänne Suomeen satoja uusia pakolaisia Syyriasta ja kehottaa "kuilun partaalla" sinnitteleviä kuntia jopa ottamaan heidät avokäsin vastaan. Siis samaan aikaan, kun koko Suomen oma infrastruktuuri ja hyvinvointivaltio on kovaa vauhtia siirtymässä kehitysmaakuntoon Hautalan ja muiden päättäjiemme ohjatessa meidän suomalaisten vaivalla ansaitsemia verovaroja Kreikkaan, Portugaliin, Afrikkaan, Syyriaan ja muihin osoitteisiin, jotka eivät ole hyvinvointimme luomiseen osallistuneet. Samaan aikaan oma kantaväestö kurjistuu, Suomi elää jo nyt velkarahalla eikä mihinkään oman maamme kansalaisten perushyvinvointiin liittyviin kohteisiin ole muka varaa. 

Itse käväisin viime viikolla Helsingissä ja Espoossa ja näin mm. seuraavaa: Kaikissa heseissä, mäkkäreissä, kahviloissa ja ostoskeskuksissa maleksi kiireettöminä varsin hyvinvoivan näköisiä (osa jopa selvästi ylipainoisia) maahanmuuttajia, joista pääosa vaikutti olevan Afrikasta.  Kukaan heistä ei ainakaan näyttänyt "hätää kärsivältä pakolaiselta": Naisilla oli uusinta mallia olevat kalliit lastenvaunut ja suurin osa oli tyylikkäästi meikattuja. Koruja, kelloja ja hienoja laukkuja kanniskeltiin ylpeinä ostoskeskusten aleissa shoppailtaessa. Nuorilla miehillä oli muodikkaita merkkivaatteita ja he tuoksuivat vahvasti parfyymille. Kenelläkään heistä ei näyttänyt olevan parhaaseen työaikaan kiire minnekään. Kelassa oli 8 maahanmuuttajaa ja 2 kantaväestöön kuuluvaa.

Lisäksi oma 9 -vuotias lapseni kertoi koulunsa samanikäisen maahanmuuttajalapsen kehuskelleen, kuinka hänellä on oma pankkikortti, ja että hänen maahanmuuttajaäitinsä tallettaa hänelle kuulemma 100 euroa kuussa. Tämä maanahmuuttajaäiti ei kuitenkaan käy töissä, vaan "on vaan kotona", koska ei ole viitsinyt opetella Suomea. Samaan aikaan yhä useampi kurjistuva kantaväestön aikuinen yrittää tulla toimeen 300-500 euron toimeentulotuella kuussa ja osa pätkätyöläisistä joutuu tekemään kahta työtä eikä silloinkaan jää yhtään mitään säästöön itselle saati alaikäisille lapsille talletettavaksi "ylimääräisenä".

Niinhän sitä sanotaan, että on lottovoitto syntyä Suomeen, mutta tämä sananlasku ei enää koske meitä kantaväestön edustajia.

Edellä mainituista kielteisistä faktoista puhuminen yritetään Suomessa väkisin estää ja vaientaa väittämällä jokaista maahanmuuttokriitikkoa "rasistiksi". Se, että rahaa jaetaan todella epäoikeudenmukaisesti ja sen seurauksena kantaväestö kurjistuu, on fakta. Lisäksi tätä epäoikeudenmukaista rahanjakoa toteuttaa nykyisellään kehitysministeri, joka ei edes omissa kotihankkeissaan vaikuta kykenevän pysymään totuudessa. Se, että epäoikeudenmukaisuudesta puhutaan ja tuleekin pitää ääntä, ei johdu kenenkään ihonväristä eikä "rasistisista" syistä, vaan yksinkertaisesti siitä, että edellä kuvaamani kantaväestön ahdinko ja epäoikeudenmukainen Suomen varojen "uusjako" on väärin. Entä miksi ei kysytä,  onko meidän kantaväestön ihmisten syrjintää eli "rasismia" syntyperämme ja ihonvärimme perusteella se, että olemme syntyperäisiä suomalaisia ja ihonvärimme on valkoinen, ja emme siksi pääse tästä "helpon rahan" jaosta osallisiksi?

Hautalan, Kataisen, Urpilaisen ja muiden kantaväestön kurjistumiseen syyllisten päättäjien tulisi joutua vastuuseen oman kansansa tahallisesta velkuuttamisesta, kurjistamisesta ja eriarvoistamisesta. Miksi meillä kantaväestöön kuuluvilla ei olisi syytä pitää heidän tekoaan "maanpetoksena"? Vai mitä muuta on omalle kansalle valehtelu ja se, että oman työmme hedelmät annetaan pois muiden syötäviksi, oma kansa velkuutetaan ja kurjistetaan?

Jaana Pedersen
lakimies, OTK

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

56Suosittele

56 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (179 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Luetun ymmärtämättömyyttä:
"Maahanmuuttajanainen nosteli Kelalta väärin perustein sosiaalietuuksia 40.000 eurolla, mutta häntä ei oikeuden päätöksellä velvoitettu palauttamaan väärin perustein saamaansa summaa. Jos kantaväestön henkilö tekisi esim. petosrikoksen, jo 10.000 euroa on katsottu toteuttavan törkeän petoksen tunnusmerkistön (ei siis vain "tavallisen" petoksen)."
http://sakutimonen.blogit.fi/luetun-ymmartamattomy...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Ja sinun mielestäsi kaikki on siis mennyt oikein, persut olkoot hiljaa?

Kuulostelepa itseäsi ja mieti oletko osa ratkaisua vai osa ongelmaa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Luetun ymmärtämättömyyttä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #5

Tajunnanahtautta?

Suomen pysähtymisen aiheuttaa juuri tällainen jumittaminen, lakipykäliin keskittyminen ... tuollainen huijarihan olisi pitänyt potkia maasta mitään kyselemättä.

Ja jumitusta pahentavat tuollaiset kämäräiset, jotka sanovat, että terve oikeudentunto on rasismia.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #7

Tuppaa tuo lakipykäliin jumittaminen olevan tapana länsimaisissa demokratioissa.

Muutoin toistan edellisen viestini: (Hyötyniemeltä) luetun ymmärtämättömyyttä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Kati Aho

Hah... täällä yksi esimerkki: itse EN ilmoittanut ulkomaille muutosta ja nostelin huoletta lapsilisiä muutamat vuodet.... Takasinhan KELA niitä vaati maksettavaksi... ja paljonkos sitä tulikaan hyödyttyä muutaman vuoden aikana kahdesta lapsesta???

en ole rasisti, eikä ole edes varaakaan olla, ulkosuomalaisena.... mutta miksi ihmeessä näistä suoraansanoen epäoikeudenmukaisuuksista ei saisi puhua ääneen ilman, että heti on rasistin leima otsassa?? -laki on tietääkseni jokaiselle sama, oli sitten musta, valkonen, vihree tai purppuran värinen iho... vaan niin usein kukkahattutädit katsovat läpi sormien monia sellaisia asioita, mitä valtaväestön kanssa ei katsota.... uskalluksen puutetta, ettei VAAAN saada rasistin leimaa??? -Eivät vissiin tajua, että omilla toimillaan aiheuttavat vaan ihan todellisenkin rasismin nousua...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Lakimieheltä painavaa tekstiä.

" Se, että rahaa jaetaan todella epäoikeudenmukaisesti ja sen seurauksena kantaväestö kurjistuu, on fakta."

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-...

Käyttäjän helgekeitel kuva
Helge V. Keitel

So-sia-lis-ti-nen Suomi tarvitsee uuden suunnan. Meidän ei tarvitse kurkottaa hyväksymisiä EU:sta eikä Moskovasta. Olemme nuori itsenäinen kansakunta ja reaalipolitiikan oppeihin on aina kuulunut nöyristeleminen joka suuntaan. Tästä traditiosta on vaikea irtautua, koska meille on aina myös maksettu pokkurointipalkintoja

Tukholma
Moskova
Brysseli
Berliini

Juha Korhonen

Maksettu? Missä minun osuuteni sitten on? Noh, antaa kuulua, mistä voin käydä hakemassa pokkurointipalkkioni?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vainoharhaista hölönpölöä. Stadin mäkkäreissä ja muissa pikaruokapaikoissa mamuja näkee tiskin takana duunissa. Maleksijoita ei ainakaan Sellossa näy.

Henna Pedersen

Hei Jouni! Ei Sello ole mikään poikkeus, ja vieraileppas huviksesi kadun toisella puolella Kelasssa ja katsotaan sitten mikä on vainoharhoisuutta.
Olisin ollut erittäin kiitollinen jos harhakuvaa olisi ollut Kelan vuoronumeron lukema. Niin pitkässä jonossa ehtii jutella kyllä tovin jos toisenkin, mutta kappas ei kertaakaan suomeksi :)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Joo tuttuja kulmia kun olen asunut kaupungin asunnossa Perkkaalla. Siellä meitä oli kaikenvärisiä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Aika monen ihmisen täytyy vierailla elinaikanaan Kelassa. Itse käyn siellä hoitamassa lähinnä eläke-, kuntoutus-, lääkekorvaus- ja vammaistukiasiota.

Onko siinä nyt jotain erikoista että ihmiset käyvät Kelassa?

Miksi ulkomaalaisen näköinen ei saisi istuskella kahvilassa? Tai Kelassa?

Pitääkö kaikkien ulkomaalaisten näköisten linnoittautua kotiin neljän seinän sisään? Siinähän sitä sitten hyvin kotoudutaan yhteiskuntaan kun ei saisi enää ihmisten ilmoilla käyskennellä? Ja joillain näyttää olevan ihan hirveä kauhu nimenomaan kahvilassa istuvia kotiäitejä kohtaan?

Käyttäjän TonyKunnari kuva
Tony Kunnari Vastaus kommenttiin #57

- Kelassa käyminen ei ole erikoista enää nykyään.

- Syytä siihen, että ulkomaalainen ei saisi istuskella kahvilassa tai Kelassa, ei ole. Se on yksilön oma päätös. Kansalaisuus ei vaikuta asiaan.

- Neljän seinän sisään ei koskaan kannata linnoittautua, koska maailmalla ei ole seiniä. Vankilalla on.

- Neljäs kysymys ei tainnut olla kysymys vaan toteamus. Toteamus varustettuna kysymysmerkkillä on harhaanjohtava, joten suosittelen pidättäytymään siitä tavasta.

- Viides kysymys on johdatteleva, mutta kammo se on kotiäitien kammokin. Olematon paitsi näin ajattelevan yksilön omassa mielessä.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi Vastaus kommenttiin #92

Suomalainen osannee käyttää nettipalveluita huomattavan paljon paremmin eikä todennäköisesti niin suuria ongelmia kaavakkeiden täytössä tule - Onko se ihme, että ulkomaalaistaustaiset tarvitsevat ihan elävän ihmisen apua niiden lappujen ja lippujen täyttöön? Juuri muuta virkaahan ei KELAn asiakaspalvelijoilla ole.

Käyttäjän TonyKunnari kuva
Tony Kunnari Vastaus kommenttiin #112

Sen homman Kelan asiakaspalvelijat hoitavat parhaiten. Lomakkeiden täyttämisessä avustamisen.

Jouni Heikkilä

"Maleksijoita ei ainakaan Sellossa näy."

Näin röykeään valheeseen on pakko puuttua.

Kyllä näkyy ja aika paljon näkyykin.

Käyttäjän JaniHtnen kuva
Jani Hätönen

Vahvistan tämän havainnon, nimim. Lepuskia 14v asuttanut.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mikä se sellainen "kantaväestö" on? Miten se määritellään ? Lasketaanko esim. tataarit mukaan?

Miro Pedersen

Blåfieldiltä kukkahatun sanahelinää.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Olen sitä "kukkahattuakin" yrittänyt selvittää. Yksi sossu sanoi käsittävänsä sen kiitoksena; kiva täti Monica. Samoin tulkitsi eräs ystävättäreni, joka paljon liikkuu somessa.
"Sanahelinää" kuulostaa kauniilta!
Kiitos!

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Eikö sinua Pedersen oikeusoppineena yhtään hävetä lasettaa tällaisia sekalaisia ja sekavia "faktojasi" kaiken kansan nähtäville? Miten nuo asiat edes liittyvät toisiinsa? Kaikki huono on sitten maahanmuuton syytä, niinkö? Lakimiehiltä voisi nyt vähän enemmän toivoa kuin tavalliselta rivipersulta, mutta hukkaan taitaa mennä tämä toive. Populistinen höpöttäminen on paljon helpompaa.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Tosiasiat ovat tosiasioita, eivätkä Härkösten propagandalla muuksi muutu. Minusta on pelkästään ilahduttavaa, että lakimiehetkin uskaltavat tuoda epäkohtia esille.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Rätt, tulkitsenko oikein ajatuksesi: kaikki mitä perussuomalainen maahanmuuttovastainen henkilö kirjoittaa, on faktaa. Se, mitä minä puolueettomanana rivikansalaisena kirjoitan, on propagandaa?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #12

Jos perussuomalainen maahanmuuttovastainen henkilö kirjoittaa esimerkiksi, että kuu on juustoa, niin silloin hän puhuu palturia. Jos perussuomalainen maahanmuuttovastainen henkilö kirjoittaa, että sairaanhoitajat nääntyvät työtaakkansa alle, että vienti ei vedä, että leipäjonot kasvavat, tai että Steissin mäkkärissä maleksii usein maahanmuuttajia, niin silloin havainnot vastaavat omia kokemuksiani.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #13

Mutta, Atte-hyvä, nämä voivatkin vastata kokemuksiasi, voivatpa olla jopa ihan oikeita faktojakin. Mutta miten se, että sairaanhoitaja nääntyy työtaakkansa alle tai se, ettei vientimme vedä johtuisi mäkkärillä Steissillä maleksivista maahanmuuttajista?

Nämä "havaintonne" esittämiset ovat tyypillisiä esimerkkejä vihapuheesta, rasistisesta ajattelusta: kaksi tai kolme täysin irrallista asiaa kerrotaan yhdessä tekstissä ja saadaan aikaan mielikuva, jossa viimeisenä mainittu maahanmuuttaja olisi jotenkin syyllinen kahteen edellä esitettyyn.

Eiköhän maahanmuuttajakin joudu kärsimään sairaanhoitajien uupumuksesta, jos sairastumaan sattuisi. Ja eiköhän maahanmuuttajakin hyötyisi, jos saisimme vientimme taas kuntoon.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen Vastaus kommenttiin #12

Älä viitsi Härkönen esiintyä "puolueettomana" kun et sitä ole. Vasemmistolaisilla on jostain syystä tarve peitellä sitä vasemmistolaisuuttaan ja esiintyä jonain sitoutumattomina. Lopeta valehtelu, Härkönen.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

On se noloa "piiloutua" lakimiehen tittelin taakse kun läväyttää näin sekalaista kuraa blogiin. Mukana on tietenkin asiaa, mutta luulisi lakimiehen ymmärtävän mikä luulopuhetta, tunnepurkausta ja mikä asiaa.

Säälittävä purkaus, joka toimii vastoin myös hyviä tavoitteita.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Voisiko kommentoijat Jorma Härkönen, Alexander Holthoer ja Margareta Blåfield kertoa eritellen, mitä blogissa on "sekalaista" kuraa ?

Jouni Snellman. Espoota on muuallakin, kuin vain Sellossa.
Espoon keskus on paikka , missä voisit käydä tutustumassa.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Tossavainen, älä viitsi. Kai sinä itsekin sen osaat nähdä ja päätellä. Ei kannata tekeytyä julkisesti tyhmäksi, kun et kuitenkaan sellainen ole.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Härkönen ei siis osaa vastata, mutta lista herätti hänessä ideologisen puistatuksen että "ei noin saa sanoa, tuo ei voi olla totta". Vekkuli ukko tämä Jorma.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ajoin vielä muutama vuosi sitten taksia. Epäilen vahvasti, että tunnen Espoon paremmin kuin Lohjan juristi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Miksi minun pitäisi sellaista kertoa??? En minä ole mitään sellaisia sanoja käyttänyt. Minähän olen vain kysynyt mitä kirjoittajaa tarkoittaa joillakin termeillä, jotka jäivät minulle epäselviksi.
Mutta kai tämäkin on joku sisäpiirijuttu,johon ei haluta ulkopuolisia keskustelijoita ollenkaan.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Ajattelin, että kommentoisin Jaana Pedersenin vuodatusta. Onnekseni googletin hänen nimellään ja totesin, että on armollisempaa olla ottamatta hänen sotkuiseen kirjoitukseensa kantaa, joka on sotkuisuuden lisäksi täynnä virheellisiä väittämiä.
Ei ole ihme ettei häntä ole valittu Lohjan kaupunginjohtajaksi.
Kaikesta huolimatta toivon hänelle kaikkea hyvää.

Henna Pedersen

Reijo hyvä!
Google kertoo kaiken ja näin saatkin nätisti kaikki faktat pöytään? Ehkä on armollisempaa olla ottamatta enempää kantaa omaan kirjoitukseesi.
Kaikesta huolimatta toivon sinulle kaikkea hyvää, ja ennen kaikkea jatkossa kriittisyyttä netin ihmeellisessä maailmassa. :)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Suuri osa kansasta ei usko kapitalismiin. Mikä puolue pyrkii kapitalismista eroon?

Susanna Kaukinen
Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #63

Niiden vaikutusmahdollisuudet ovat aika olemattomat. Sitäpaitsi niisä on hyvin sekalaista sakkia.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Suomessa ei valitettavasti ole kapitalismia eikä vapaata markkkinataloutta.

Suomi on monopolien luvattu maa. Ruoan vähittäiskaupassa on duopoli ja se on johtanut ihme kyllä euroopan kalleinpaan ruokaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Miten monta olenkaan tänään bonganut teitä mahdottomasta utopiasta haaveilevia. En jaksa enää samoja kommentteja vääntää.

Piku Koo

Ihme kyllä ruuan hinta Suomessa vastaa melko hyvin sitä kustannusta, mitä ruuan tuottaminen ts. viljely ja kasvattaminen maassamme olisi todellisuudessa - johtuen lyhestä kasvukaudesta ja sääoloista. Itse asiassa saamme näitä todellisia kustannuksia halvempaa ruokaa - kansa ainakin lihoo. mitä ei ennen juuri nähty, koska maa tuottaa vain sen minkä sinne laittaa ja minkä itse hyvin kasvattaa ja Luonto suo.

Miksi ihannoidaan "halpaa ruokaa" ? Varsikin kun tiedetään "halvan ruuan" tarkoittavan teollista, raffinoitua, myrkytettyä, geenimanipuloitua bulkkisafkaa.

Laatu, ei määrä, suomalainen!

Hannu Rainesto

Jaana Pedersenin kirjoitus on tavallaan hyvä, mutta myös pääasiaan puuttumaton. Suomalainen kurjuushan ei ole maahanmuuttajien tuottama vaan suurpääoman omistajiemme. Näitä Jaanakin kiertää mainitsemasta, vaikka juuri he ja kaltaisensa maailmassa ovat tuottaneet tämän kaikkialle leviävän kurjuuden. Oikea vihollinen on rikas, kuurjuutta tuotava pääomien omistaja, ei maahanmuutaja, tämä tulis nyt jo lopulta ymmärtää.

Hannu Rainesto

Mikä tyhmyys vaivaa suomalaisia, kun näkevät vihollisekseen maahanmuutajat eivätkä heitä tuottavia porvareita ja kapitalisteja, jotka yrittävät pelastaa kapitalismiaan halvalla palkkatasolla, tuottamalla maahan ylitarjontaan yltävän maahanmuuttaja joukon.
Suomalainen on hieman tyhmä, mitä logiikan kykyyn tulee ja kapitalisti tietää tämän ja siksi saakin toimia miten tahtoo.
Viisas osaa erotella asiat ja näin nähdä mikä mihinkin liittyy ja vaikuttaa, eikä olla kuin tyhmä typerys, joka puskee päätään meistä vähäosaisimpaan luullen häntä vihollisekseen.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

"Mikä tyhmyys vaivaa suomalaisia, kun näkevät vihollisekseen maahanmuutajat eivätkä heitä tuottavia porvareita ja kapitalisteja, jotka yrittävät pelastaa kapitalismiaan halvalla palkkatasolla, tuottamalla maahan ylitarjontaan yltävän maahanmuuttaja joukon."

Vastaus: Eliittimedian propaganda

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Hienosti vedetty taas porvarien ja kapitalistien syyksi tämäkin. Tosin ne puolueet jotka voimakkaimmin ovat rajoittamattoman maahanmuuton ja "monikulttuurisuuden" kannalla ovat kuitenkin sosialistipuolueita. Oikeistoa on syytetty halusta tiukentaa maahanmuuttopolitiikkaa. Tämä on tilanne koko EU:ssa, humanitaarinen maahanmuutto on voimakkaimmin vihervasemmiston suojeluksessa. Teoriasi siis ei nyt mennyt ihan putkeen, mutta tyylikäs kommentti oli silti. Siksi tykkäsin.

Hannu Rainesto

Kyllä ensiarvoisin kriteeri on maahanmuuton syyn selvittämien ennen seurauksien, maahanmuuttajien ruoskimista. Tämä unohtuu tyystin maahanmuuttaja kriitikoilta, joita vaivaa sokeus tosiasioihin.

Jos emme uskalla kritisoida taloutta pyörittäviä koneistoja olemme hakoteillä myös maahanmuutto asioissa. Maahan muuttoa ja pakolaisuutta tuottaa globaali kapitalismi, ei juuri mikään muu. Kaiken taustalla on aina pääomien edut ja ne ovat yksityisissä käsissä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Blogisti luettelee seurauksia, mutta unohtaa syyn: Kurjuuden luojia on vain yhdessä suunnassa, muu on sitten päätösten tulosta.

Yritä Jaana Pedersen löytää se suunta, joka on vastuussa kaikesta tapahtuneesta.
Jutellaan sitten taas kun olet löytänyt syylliset.

Henry

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kirjoitus on loistava, jo vuosikymmeniä tavallinen suomalainen kansalainen on asetettu huonompaan asemaan kuin kaikki vähemmistöt joita maassamme on. Kyseessä on systemaattinen ja järjestelmällinen toiminta suomen tavallista kansaa vastaan, joka täyttää täysin maanpetoksellisuuden tunnusmerkit.

Käyttäjän SakariTimonen kuva
Sakari Timonen

Juristin luulisi osaavan tarkistaa faktat lakikirjasta tai Finlexistä. Vastaanottokeskuksissa asuviin sovelletaan lakia kansainvälistä suojelua hakevan vastaanotosta. Sen 20 § sanoo näin:

"Vastaanottorahan perusosa kuukautta kohti on:

1) yksin asuvalla ja yksinhuoltajalla 290 euroa, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 85 euroa;

2) muulla kuin 1 kohdassa tarkoitetulla 18 vuotta täyttäneellä 245 euroa, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 70 euroa;

3) perheensä kanssa asuvalla lapsella 185 euroa, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 55 euroa.

Vastaanottorahaa hakevan ja hänen perheensä tulot ja varat otetaan huomioon vastaanottorahaa myönnettäessä toimeentulotuesta annetussa laissa säädetyllä tavalla."

Turvapaikanhakijat saavat siis toimeentulotuen perusosaa vähemmän.

Muihin kuin vastaanottokeskuksissa asuviin sovelletaan lakia kotoutumisen edistämisestä ja sen 19 § sanoo näin:

"Kotoutumistuki on maahanmuuttajalle kotoutumissuunnitelman mukaisiin toimenpiteisiin osallistumisen aikaisen toimeentulon turvaamiseksi tarkoitettu tuki.

Kotoutumistukena maksetaan työmarkkinatukea tai toimeentulotukea. Oikeus työmarkkinatukeen määräytyy työttömyysturvalain mukaisesti ja oikeus kotoutumistukeen toimeentulotukena toimeentulotuesta annetun lain mukaisesti."

He siis saavat täsmälleen saman verran kuin syntyperäinen suomalainenkin saa. Ja se toimeentulotuen perusosahan on 477,26 euroa kuukaudessa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kiitos Sakari Timonen. Kirjaamissasi tosiseikoissa on vain yksi ongelma.
Ne eivät vaikuta "maahanmuuttokriittisiin" mölykööreihin. Tosiasiat saattavat vain hidastaa huutelua. Huuto jatkuu ja väitteet muuttuvat vain hurjemmiksi.
Otetaan muutama. Väitetään, Helsingin sossu kustantaan muslimille kerran vuodessa matkan Mekkaan. Aina kun maahanmuuttajaperheeseen syntyy lapsi, niin sossu ostaa uudet lastenvaunut. Kaikille yli kahdeksantoista vuotiaille pojille kustannetaan ajokortti. Näitä valheita kierrätetään netissä ja lopulta he uskovat niihin itsekin.
Ehkä nämä riittävät ja "kriitikot" voivat kertoa lisää.

Miro Pedersen

Toivossa on hyvä elää sano lapamato. Onko täällä oikeasti näin sinisilmäistä sakkia, jotka sulkee silmät ja tukkii korvat ja kirkuu muille ihmisille ''olet hullu, olet hullu, kaikki on hyvin! Älä puhu enempää en halua kuulla'' Ja Snellmanneille sun muille olisi kysymys, että miksi puolustatte näitä maahanmuuttajia kuin ne olisivat omia lapsianne? Ajaako maahanmuuttajien läsnäolo suomalaisten asiaa, koska mehän olemme tämän maan tärkeimmät kansalaiset :)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Pedersen? Ja siinä taas joku ulkomaalainen maleksii täällä! Tehkää herran jestas joku jotain : D

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Vai että jotkut maahanmuuttajat tuoksuivat oikein parfyymille ja heillä ei ollut kiire?

Kyllä Suomen kanta-astujalla pitää aina olla kiire vaikka ei olisikaan, ja hien pitää haista kilometrien päähän. Pitää stressata itsensä kuoliaaksi ja karkottaa muut ympäriltään. Pitää näyttää rumalta. Pitää olla synkkä ja vihainen. Pitää puolustaa omaisuuttaan vaikka tappamalla kaikki vieraan näköiset. Pitää kunnioittaa sitä, että isämme tappoi monta ryssää. Pitää vähätellä meitä, koska me emme tappaneet.

Niin että maassa maan tavalla tai maasta pois???

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Olipa melkoista pölhöpopulimin ilotulitusta.

Suomen todellinen ongelma syntyy (perussuomalaisesta) itsekeskeisyydestä ja laiskuudesta. Suomen menestystarina tehtiin aidolla ahkeruudella ja toisten tukemisella. Kun nyt kuvittelemme teettävämme sen kaiken yhteisen työn verovaroin, niin vaikeaa on.

Ikävä kyllä myös alati vanheneva väestörakenne on taakka, johon maahanmuutto on ainoa mahdollinen ratkaisu.

Käyttäjän vantaaliittyyennemminkeravaankuinhelsinkiin kuva
Petri Muinonen

Korjaan: ei ainoa ratkaisu, vaan välttämätön osa ratkaisua. Perhe- ja väestöpolitiikka on ainakin yhtä tärkeää, myös maahanmuuttajille.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"johon maahanmuutto on ainoa mahdollinen ratkaisu"

Ei huoltosuhdetta voi korjata maahanmuutolla.

http://www.halla-aho.com/scripta/tyovoimapulasta_h...

Käyttäjän Kaketti kuva
Karri Lehtonen

Luitko sitä artikkelia? Jopa Halla-aho myöntää, että huoltosuhteen korjaaminen maahanmuutolla on kyllä mahdollista, jos maahanmuuttajien huoltosuhde on kantaväestöä edullisempi. Maahanmuuttajat ovat usein kohtalaisen nuorta (ja lisääntymisikäistä) porukkaa, jonka vuoksi maahanmuuton tarjoamat hyödyt tulevat usein viiveellä...

Maahanmuuttoon liittyy ongelmia ensimmäisen sukupolven työllistymisvaikeuksieni vuoksi, jolloin varsinkin alussa maahanmuutto saattaa heikentää huoltosuhdetta. Valtaväestöä korkeamman syntyvyyden myötä hyöty kuitenkin toteutuu viimeistään lasten kasvaessa aikuisiksi...

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #228

"Jopa Halla-aho myöntää, että huoltosuhteen korjaaminen maahanmuutolla on kyllä mahdollista, jos"

Paino sanalla 'jos'.

"Valtaväestöä korkeamman syntyvyyden myötä hyöty kuitenkin toteutuu viimeistään lasten kasvaessa aikuisiksi"

Väitätkö nyt, että humanitaarisen maahanmuuton tuottama toinen sukupolvi ratkaisee huoltosuhdeongelman?

Käyttäjän vantaaliittyyennemminkeravaankuinhelsinkiin kuva
Petri Muinonen

Jaana: "hienoimmille ja kalliimmille asunto-alueille pääkaupunkiseudulle ovat päässeet runsain joukoin maahanmuuttaja- ja pakolaisstatuksella asumaan ilman jonottamista ja verovaroin kustannettuna ne, joiden ei edes esim. työn vuoksi olisi lainkaan välttämätöntä ja tarpeellista asua pahimmilla asuntopula-alueilla, koska iso osa heistä elää sosiaalituilla ja käymättä töissä."

Pätee vielä suuremmassa määrin kantasuomalaisiin, korvaa sana "päässeet" sanalla "jääneet". Erityisesti näin Helsingissä, jossa toimeentulotuen sallitaan ohjautua myös asumiskustannuksiin - lain hengen vastaisesti.

Minustakaan juuria ei tarvitse tiettyy betoniin kasvattaa, jos oma talous ei riitä ko. paikalla asumiseen. Asuinpaikka ja -kustannus on se, jonka kuuluu joustaa - ei muiden veronmaksajien lompakko!

Käyttäjän ylepola kuva
Ykä Lepola

Tuo maahanmuuttovastainen osuus kirjoituksesta oli jonkin verran ylikorostunut, mutta olen silti lähes kaikesta kirjoittamastasi samaa mieltä. Tätä maata hallitaan tällä hetkellä huonosti.

Erityisesti tuo virke "Suomi kantaväestöineen velkaantuu järjetöntä vauhtia. Järjettömän maahanmuuttopolitiikan ja muun järjettömän "laskutaidottoman" päätöksenteon seurauksena kestävyysvaje kasvaa" on aivan totta, joskin maahanmuuttajien osuus tuosta kestävyysvajeen lisääntymisestä lienee vain marginaalinen.

SEN SIJAAN päättömien lakien rustaaminen kuten esim. rikkidirektiivin hyväksyminen, viime vuonna toteutettu autoverotuksen kiristäminen tai vaikkapa pankkivero vain joitakin mainitakseni, ovat oman oksan sahaamista mitä suurimmassa määrin. Typeryyttä vailla vertaa nykyiseltä ja myös edelliseltä hallitukselta.

Osaisivatkohan Perussuomalaiset hoitaa tämänkaltaiset asiat paremmin?

Käyttäjän AkiTernt kuva
Aki Terentjeff

Ja tämä kaikki tulee jatkumaan niin kauan kunnes kansa ymmärtää suoran demokratian päälle ja muuttaa poliittista mätää järjestelmäämme, koska muuten mikään ei tule muuttumaan kun ainoastaan pahempaan rakenteellisen korruption kasvaessa täysiin mittoihinsa kansalaisten purkaessaan asian sivusta kiukkuaan turhaan nettifoorumeilla.
Tai, otetaan asioista selvää, ymmärretään ja korjataan tilanne ihan itse.

Caius Bruun

Minä olen sanonut aina, että Suomi on ollut itsenäinen vain YYA-sopimuksen ja EU:n välisen ajan...ehkä myös itsenäisyysjulistuksen ja sodan välisen ajan, tosin tuosta en ole varma...mutta joka tapauksessa vuonna 1992 sovittiin YYA-sopimuksen lopettamisesta Suomen ja Venäjän keskinäisellä noottien vaihdolla....ja EU-säädöstä 1994 ei hyväksytty eduskunnassa perustuslainsäätämisjärjestyksessä ja koska joidenkin mielestä Suomen perustuslain 2 § kieltää lainsäädäntövallan epäsuorankin luovuttamisen muulle instituutiolle kuin eduskunnalle. Puhuttiin kansanäänestyksestä, joka myös tehtiin, mutta väitän, että meitä on kustu linssiin ja pahasti.

Se joka väittää Suomea itsenäiseksi valehtelee. Me olemme olleet itsenäisiä näennäisesti, koska joku muu vetää naruista. En tiedä kuka tai mikä se on, mutta veikkaan että syy löytyy rahoittajissa, joita meidän hallintoelimemme nöyrästi nuoleskelee. Keitä he ovat, en tiedä, mutta veikkaan isoja yksityisiä pankkeja, joiden lonkerot ovat syvällä meidänkin maaperässä. En lähde luettelemaan mahdollisia nimiä, mutta ne löytyvät kyllä, mikäli tahtoa siihen löytyy. Pitää vain kysyä, kuka rahoitti Suomea sodan aikana ja kuka rahoitti Neuvostoliittoa?...ja noin sanottu häviäjä maksoi kiltisti isot sotakorvaukset, mutta minne ne rahat päätyivät, tuskin Neuvostoliitolle.

Mutta mitä on tulossa! Se ei ole edes arvoitus. Afrikan perilliset eivät ole mitään Venäjän astuessa EU:n jäseneksi, mikä tapahtuu ennemmin tai myöhemmin. Tilastollisesti ottaen noin 200-300 vuoden kuluttua meillä on 10 000 000 venäläistä täällä ja suomen kielestä tulee vähemmistökieli. Siitä hieman eteenpäin, meidät käytännöllisesti valloitetaan rauhanomaisesti, koska sota meilläpäin maailmaa ei ole kannattavaa enää ja tulevaisuus on oleva yhtä köyhä kuin suomensukuisilla kansoilla rajan takana tänä päivänä. Mutta mitäpä me siitä välitämme, koska emme edes välitä mistään muustakaan. Emmehän me edes lisäänny tarpeeksi nopeasti.

Jotain pientä kansallisuustuntoa kuitenkin odottaisin syttyvän meissä. Meitä viedään kuin härkää lieassa. Päätyykö Lieto Lemminkäinen teurasjätteeksi sikojen suuhun vai ryhtyykö hän taistelemaan vapaudestaan, se jää nähtäväksi, mutta EU ja sen jatkuminen on tie turmioon ja syy siihen että meidät myydään ulos ja köyhyys jää jäljelle. Siinä sitä sitten kökötetään ja viljellään Monsantoa, koska muuta emme voi. Genetiikkamme rapistuu geenimanipuloidun ruoan ansiosta tulevaisuudessa ja sekä Lemminkäinen, mikäli selvisi hengissä, riutuu osteoporoosipotilaana Kullervon kanssa muistelemassa Kalevalan kulta-aikoja. Jotta se siitä. Myykää loputkin! Rokkakin on jo kuollut!

Käyttäjän TimoRnk kuva
Timo Rönkä

Puhut Caius asiaa! Näinhän se juuri on ja uskoisin että noin tulee myös käymään. Olemme kuitenkin kansa joka ei todellisuudessa tiedä ketä me oikeastaan olemme ja uskollisina alamaisina pitää aina pokkuroida johonkin suuntaan, yleensä itään.Mielen kiintoista tulee olemaan se, että todennäköisesti suomi joutuu valitsemaan tulevaisuudessa kumpaan liittyy natoon vaiko venäjään...

Pekka Siltala

Valinta lienee jo tehty ja tiedossa on 1300km etulinjaa.

Käyttäjän PekkaVallenius kuva
Pekka Vallenius

Totuus on karusti se, että niin kauan kuin keskiluokan - puhumattakaan ylemmästä keskiluokasta - asiat menevät hyvin ei tapahdu mitään muuta kuin arvostelua. Ja kantaväestöllä on ihan samat edut kuin maahanmuuttajilla, jos vain on viitseliäisyyttä (tai häpyä) pyytää.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Sakari Timonen kertoi "faktaa" maahanmuutajien saamista tuista.
Aivan erinlaista tietoa on hiljan ollut saatavissa eri EU maiden
maksamista tuista. Siinä tilastossa Suomi on aivan kärkipäässä.
Totuus on se ettei tuista ole saatavissa mitään Fakta tietoa koska
esim erityistukia ei enää tilastoida. Onko se pimitystä?
Erittäin hyvä plogi johon voi täysin yhtyä. On erikoista ettei sillon ole
pulaa rahasta kun tällaisesta on kyse, mutta jos suomen oman väestön hyvinvointiin pitäisi jotain laittaa niin silloin on aina pula rahasta.

Jonna Ahvenainen

Nyt valoja päälle pikku hiljaa! Ei mitään rahoja enää lahjoteta mihinkää kreikkaan tms. Omassa maassa on tarpeeksi köyhiä ja kodittomia. Eikä oteta maahanmuuttajia koska omillakaan kansalaisilla ei ole kotia ja varaa elää. Eikä työtä!!! Nyt pitää panostaa omiin kansalaisiin ja niiden hyvin vointiin!!!!Sekä omaan maahan. Ja kun oman maan talous ja hyvinvointi on kunnossa. Niin katsotaan sitten miten voidaan auttaa muita.

Jussi Högbacka

Mikä ihme siin on, et niitä maahanmuuttajia pitää puolustella??? Kaikki tässä kirjotuksessa on ihan täyttä asiaa, ja te nerokkaat..viisaat ihmiset puututte, vain ja ainoastaan puolustamaan näitä muualta tulleita "pakolaisia" joilla olisi varaa ostaa teidän mersu SAMOIN tein...ja KÄTEISELLÄ!!! Sääliksi käy...suosittelen muuttamaan sinne mistä nekin on muuttanut tänne...ja katsoa, kuka syyttää ketä rasistiksi!! Ja ketään ei oo raiskattavaksi synnytetty!! ja KANTAVÄESTÖ tietää SEN!!!

Käyttäjän perttikannisto kuva
Pertti Kannisto

Hyvä Jaana Pedersen,
melkein kaiken sydämmelläni olevan olet saanut mahtumaan blogiisi, mutta yhden näkökulman haluan lisätä.

90-luvun laman jälkeen poliittiseen ja taloudelliseen eliittiimme (vrt aatelisto aiemmin) iski sokaiseva Suomen kansallisvarallisuuden ulosmittaus omaan taskuun. esimerkkeinä mm.veroparatiisisotkut ( joita ei haluttu selvittää),älyttöman kokoiset palkkiot valtion
(monopoliasemassa olevien) yhtiöiden johdolle, ylimpien virkamiesten palkitsemiset, eduskunnan jatkuvat palkan ja palkkioiden nostot, jatkuva palkkiovirkojen lisääminen, jne. ties mitkä.

Ai niin, järjestelyt joilla valtion (meidän veronmaksajien) yritykset Kemirasta lähtien) ja maaomaisuutta (kaivokset) on siirretty ulkomaisiin käsiin. Joissa suomalaisille on jätetty vain köyhtyvän duunarin osa.

Eliiti on havainnut aivan oikein, että kun ulkomainen raha ( ja hallintayhtiöt) on saanut lypsettyä huippuosaamisen esim: ent. Wärtsilän telakasta ja Nokiasta, on aika ottaa hatkat Suomesta.

Eihän tänne yli 50 veroprosentin maahan jää enään enempää kaluttavaa. Taisinpa unohtaa jotain, ne valtion velat. No, nehän jäävät lapsillemme.

Kostas Dimitras

" Itse käväisin viime viikolla Helsingissä ja Espoossa ja näin mm. seuraavaa: Kaikissa heseissä, mäkkäreissä, kahviloissa ja ostoskeskuksissa maleksi kiireettöminä varsin hyvinvoivan näköisiä (osa jopa selvästi ylipainoisia) maahanmuuttajia, joista pääosa vaikutti olevan Afrikasta. Kukaan heistä ei ainakaan näyttänyt "hätää kärsivältä pakolaiselta" "

Missä maailmassa sä elät? Kuka pyöriii heseissä, mäkkäräissä yms. katsomassa miltä maahanmuuttajat näyttää ja mitä ne tekee, sen jälkeen ajelee kotiin ja tekee siitä blogi kirjoituksen?

Pakolainen ja maahanmuuttaja on kaks täysin eri asiaa. Olen hämilläni, oletko oikeasti sitä mieltä että kaikkien pitäisi näyttää hätää kärsiviltä, jotta olisivat oikeutettuja tukiin? Tai mitä helvetin väliä ylipainolla on? Huhh. Missä me ollaan? Laiha maahanmuuttaja on oiketettu X palveluihin ja läski maahanmuuttaja X palveluihin?!

Montako maahanmuuttajaa tunnet? Mä tunnen helvetin monta. Osa työttömiä, laiskoja ja JOPA LÄSKEJÄ. Osa helvetin ahkeria työmyyriä. Samoin tunnen myös suomalaisia työttömiä, laiskoja ja JOPA LÄSKEJÄ. Myös osa helvetin ahkeria työmyyriä. Kerron sulle nyt suuren salaisuuden mitä et oo näköjään aikaisemmin kuullut/huomannut. IHMISET ON ERILAISIA. Maailmassa ei ole vain "me" hyvät ja ahkerat suomalaiset ja "ne" muut paskalinnut jotka kerää meijän tulokset. HERÄÄ. Tutustu vaikka edes 10 maahanmuuttajaan tai pakolaiseen ja heidän tarinaan perusteellisesti, tuu sen jälkeen kertoo millasia ne on.

Suomessa on varmasti tuhansia ihmisiä, jotka käyttää tuki järjestelmiä hyväksi. Sekä suomalaisia että ulkomaalaisia. Suomessa on myös varmasti KYMMENIÄ tuhansia, ellei enemmän, ihmisiä jotka oikeesti tarvitsevat tukia. Katkotaan tuet koska 1000 ihmistä käyttää hyväks ja jätetään ne 10 000 ihmistä oikeesti tukea tarvitsevat kuseen?

Se, että joku tulee Suomeen ei tee susta parempaa ihmistä sen vieressä. Eikä siitä huonompaa. Sama toisinpäin. JA JOS ET TUE SUOMEN TUKIA ULKOMAAN SUUNTAAN, SE EI OIKEUTA SUA TUOMITSEMAAN SUOMESSA ASUVIA ULKOMAALAISIA. Sekoitat tässä monta täysin eri asiaa keskenään.

Miten niin ei koske kantaväestön edustajia sanonta "lottovoitto syntyä suomeen."? Miten kantaväestön elämä poikkeaa maahanmuuttajan elämästä? JA PITÄÄKÖ SEN POIKETA JOLLAIN TAPAA? Koska joku ei syntyjään ole suomalainen niin tyrkätään se keskelle paskaa?

"Suomalaisille kantaväestön nuorille opiskelijoille ja työntekijöille ei enää riitä vuokra-asuntoja ja he päätyvät epämääräisiksi vuosiksi asuntojonoihin, koska hienoimmille ja kalliimmille asunto-alueille pääkaupunkiseudulle ovat päässeet runsain joukoin maahanmuuttaja- ja pakolaisstatuksella asumaan ilman jonottamista ja verovaroin kustannettuna ne, joiden ei edes esim. työn vuoksi olisi lainkaan välttämätöntä ja tarpeellista asua pahimmilla asuntopula-alueilla, koska iso osa heistä elää sosiaalituilla ja käymättä töissä."

Mitä?! Maahanmuuttajat pääsee ilman jonottamista verovaroin kustanettuihin asumaan hienoille alueille pk-seudulla?! Ok, luin ton niin en voi enää ottaa ees vakavasti sun kirjotuksias. Kerro mulle yks työtön (ihan sama minkä maalainen!) tukirahoilla elävä, joka asuu hienolla ja kalliilla alueella pk-seudulla?

Jos et halua tänne lisää maahanmuuttajia tai pakolaisia, niin älä tuomitse täällä jo olevia. Jos et halua Suomen lähettävän tuki rahoja ulkomaille, älä tuomitse suomessa olevia ulkomaalaisia. Oikeesti rankkoja hetkiä Suomessa läpikäyneet pakolaiset ei tuomitse sua sun kansalaisuuden tai statuksen takia. Älä säkään tuomitse, vaikka kantaväestön elämä on niin rankkaa nykyään. Avarra vähän sun maailman katsomustas.

Huh. En yleensä kirjottele, mut mulla riittäs tekstiä nyt ihan liikaa. Lopetan tähän.

Karim Joku

(Y) hyvä että näitä viisaita ihmisiä on vielä olemassa ni ei tarvitse itse lähteä pakoon maasta! :)

Timo Mäki-Korte

Olemme todellisuudessa (Diktatuuri). Syrjäytetty kansan tahto. Korein johtomme hamuaa omaisuutta. Oikeuskanslerivirasto käyttää harkintavaltaa. Eduskunta äänestää. Hyvä näin tehdään niin.

Mika Harju

Onneksi ruotsalaisilla ja tanskalaisilla ei toisen maailmansodan aikoihin ollut yhtä kylmää ja välinpitämätöntä asennoitumista kanssaihmisiä eli pakolaisia kohtaan kuin tämän artikkelin kirjoittajalla. Ruotsi ja Tanskahan ottivat tuolloin vastaan pakolaisia samasta syystä kuin Suomi ottaa vastaan pakolaisia nyt: pois mahdollisen sodan ja väkivallan kauhuista. Niin, Ruotsi ja Tanska ottivat tuolloin vastaan 70 000 lasta turvaan Suomesta. Mikähän mahtoi olla pakolaisten huoltosuhde tuolloin?
Suomi on elintasossa mitattuna yksi läntisen maailman vauraimmista maista. Silti täällä jaksetaan itkeä ja kitistä 750 vuotuisen kiintiöpakolaisen vuoksi. Onko jossakin vikaa, asenteissa kenties? Tästä perpektiivistä kommentit "kantaväestön ahdingosta" vaikuttavat varsin kummallisilta.

Käyttäjän VerneriKorhonen kuva
Verneri Korhonen

huom.. lasta.. missähän nämä lapset ovat keitä tänne haalitaan? omasta mielestäni olen nähnyt suurimman osan olevan nuoria miehiä.. et ketkä siellä mahtaa taistella? naiset ja lapsetko?

Petri Hyyryläinen

Lainaus eräästä toisesta blogista:

"Alkaa tuntumaan että suurien tukien tarkoituksena on pitää maahanmuuttajat aktiivisena ja hyvin toimeentulevan oloisina, jotta he lisääntyisivät ja pariutuisivat paremmin esimerkiksi kantaväestön kanssa. Näin rodut sekoittuvat pikkuhiljaa ja kun ei ole kansallista identiteettiä on helpompi hallita massaa."

Reija Jarkkola

Näinköhän? Mihinkä kaikki massiivisimmat ja hurjimmat väkivallan teot ihmiskunnan historiassa ovat perustuneet? Nimenomaan abstraktioon nimeltä "kansallinen identiteetti" (tai vaihtoehtoisesti "uskonnollinen identiteetti). Silloin massaa on nimenomaan helppo hallita, kun sen aivot on ensin turrutettu keinotekoisella me-ne-retoriikalla. Tämä johtaa illuusioon vastakkainasettelusta, ja ihmiset alkavat nähdä toisensa virheellisesti vihollisina. Kun ihminen kokee, että häntä ympäröi vihollinen, hän pelkää. Ja pelko - sen kautta saadaan ihmiset tekemään mitä irrationaalisempia tekoja.

Ikuisuuden silmässä me kaikki olemme yhtä - me kaikki olemme lopulta maahanmuuttajia tässä maailmassa. Miksi pitää kiinni väkivalloin jostain, joka luo vain ja ainoastaan kuiluja eri ihmisten välille? Eikö tulisi enneminkin pitää kiinni yhteisvastuulliseeudesta ja empatiasta; solidaarisuudesta ja myötäelämisestä? Ihmiskunta on yhtä heikko ja köyhä kuin sen heikoin ja köyhin jäsen.

Rakkautta ja voimia nähdä oma pakolaisuus, ulkopuolisuus ja hätä jokaisen pakolaisen, ulkopuolisen ja hädänalaisen silmissä.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Tuollainen ajattelu on hyvä oikeuttaja toisten ihmisten aiheuttamaan riistoon (vrt. eliitti) ja tuollaisesta kasvottomasta ajattelusta eliitti pitää. Kun ihmiset eivät tiedä miksi asiat ovat huonosti, he vain tyytyvät kaivamaan jätteitä ja etsimään elantonsa sieltä. Olet vallankahvan mieleen ajatuksinesi.

Mika Harju

Tuoreen Eurostat-tilaston (2012) mukaan työttömyysaste Suomessa on 7,7 %. Suurempi työttömyysaste on mm. USAssa (8,1 %), Ruotsissa (8,0 %), Ranskassa (10,2 %)ja Puolassa (10,1 %).

Vastaavasti bruttokansantuoteessa asukasta kohti (Maailmanpankki 2011) Suomen taakse jää mm. USA, Saksa, Ranska, Italia ja Espanja (Ruotsi on valitettavasti hieman meidän edellä)

Valtionvelkaa Suomella on 48 % bruttokansantuotteesta (Maailmanpankki 2011). Tätä vähemmän velkaa länsimaista on vain Slovakialla, Liettualla, Latvialla, Ruotsilla, Tsekillä, Norjalla, Luxemburgilla ja Virolla. Esim. USA:ssa valtionvelka on 77 % ja Saksassa 56 % bruttokansantuotteesta.

Tilastojen valossa Suomella menee näillä mittareilla mitattuna edelleen erittäin hyvin. Kuinka hyvin Suomella pitäisi mennä, että Suomi kykenisi kantamaan tiettyjen tahojen mielestä kiintiöpakolaiset?

Timo Lyytinen

Jos sinulla on velkaa 50% vuosituloistasi ja trendi on kasvava, äitisi, isäsi, lapsesi ja muut läheisesi tarvitsevat apua vanhuuteen, sairauteen ja/tai sinä tarvitset hyvän tien työsi suorittamiseen jotta pystyt edes jotenkin hoitamaan korkomenojasi, kuinka paljon olet valmis antamaan naapurissa asuvalle Kreikkalaiselle jolla on velkaa 0€, enemmän lomaa ja lyhyemmät työpäivät kuin sinulla? Ota huomioon, että alussa kuvaamani tarpeet läheistesi ja itsesi osalta jää saamatta, koska olethan avokätinen herrasmies ja sinun mittareillasihan sinulla menee hyvin!

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni

Tämä on täysin totta. Suomen talous on parasta A-luokkaa koko Euroopassa. Mistä sitten johtuu se ristiriita siitä, että juuri esim. toitotettiin hyvinvointiyhteiskunnan purkamisen (= rakennemuutosten) tarpeellisuutta koska meillä ei ole siihen varaa? Se ei johdu Suomen omista rakenteista ja kaikkein vähiten pakolaisista, joita meillä ei käytännössä ole juuri lainkaan (muutamaa sataa vuodessa ei voi oikein edes laskea). Meidän talouden ongelmat ja velka johtuu vain ja lähes ainoastaan euro-kriisistä ja talouden vapauttamisen mukanaan tuomista kuplista.

Katsokaa tätä kuvaa velan kehityksestä. 80-luvulla velkaa ei ollut lainkaan. 90-luvun alussa talouden vapauttamisen jälkeen puhkesi kasinotalouskupla (jota vähän NL:n romahtaminen avitti) ja velka kasvoi räjähdysmäisesti. Sitten velkaa jopa hetken maksettiin pois, kunnes 2008 eurokriisin alkaessa velka taas kääntyi kasvuun. Ei tarvitse olla Einstein nähdäkseen todellisen syyn ahdinkoomme tuosta velankehityksestä
http://www.talousdemokratia.fi/tiedostot/VM_valtio...

Näillä ulkomaalaisten vastaisilla ulostuloilla emme koskaan tule ratkaisemaan todellista ongelmaa. Päinvastoin, käännymme toinen toistamme vastaan kun pitäisi koota rivit ja alkaa yhdessä taistelemaan todellisen ongelman ratkaisemiseksi.
http://juhajuoni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/149804-v...

Juha Korhonen Vastaus kommenttiin #96

Elementary, my dear Watson, koko myytti suomen talouden AAA+++ - luokituksesta on... huolella mainostettu MYYTTI. Todellisuus on sitä, että sosiaaliturvaa ollaan purkamassa hyvää vauhtia, maahan ollaan tuottamassa ulkomailta helposti (joskus jopa ulkonäönkin perusteella) tunnistettavaa halpatyövoimaa. Uusi orjaluokka kun nuo perhanan kantasuomalaiset pääsivät vahingossa vaurastumaan eikä niistä enää ole halvaksi orjatyövoimaksi!

Salla Högbacka

yleensä en kommentoi tällaisiin juttuihin, mutta huomattuani, että suurin osa teistä kommentoijista takertuu juurikin tuohon maahanmuuttaja tekstiin,mutta oikeasti siellä on paljon muutakin tekstiä mikä koskee oikeasti kaikkia.. riippumatta oletko maahanmuuttaja,kantaväestöä vai pakolainen

Kuten:
•"Opettajia lomautetaan ja osa kouluista peruuttaa jopa lasten joulujuhlat varojen puutteessa"
ja tämä on ihan tavan tosi,joka ei ole mitenkään mamuihin liittyvä tapahtuma... koulut ovat säästölinjauksien alla,eikä tarpeita edes lasten askarteluihin.. Onneksi on ihmisiä jotka lahjoittavat kouluille omista tarpeistaan jotta koululaiset saavat askarreltua.

•"Sairaanhoitajat nääntyvät työtaakkansa alle.
•Konkurssien ja loppuunmyyntien määrä kasvaa."
tämäkään ei mielestäni ole mitenkään mamuihin liittyvä seikka, mutta täysin tosi..

suomessa on paljon epäkohtia mitkä ovat todellisia,rippumatta siitä kuinka paljon suomessa on maahanmuuttajia tai pakolaisia..
Juuri siksi ihmettelenkin suuresti miksi, suurin osa teistä iski hampaansa juuri noihin maahanmuuttajiin/pakolaisiin liittyyviin asioihin???

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Miksikö suuri osa iski hampaansa juuri noihin maahammuuttajiin/pakolaisiin liittyviin asioihin?
Ensinnäkin siksi, että ne asiat ovat mediaseksikkäitä. Ja siksi, että niistä on helposti löydettävissä se ainoa oikea kanta (oma). Ja ennenkaikkea siksi, ettei tarvitse katsoa silmiin sitä tosiseikkaa, että asiat ovat tosiaan huonosti ja se on meidän vikamme, koska me sallimme sen. Minä vain kysyn: kumpia on enemmän, meitä vai päättäjiä ja heidän takapituinaan hääriviä talouden maf...vaikuttajia (meinasi päästä lipsahtamaan mafiosoja, mutta onneksi ajoissa muistin poliittisen korrektiuden). Eli mitä hittoa me luulemme tekevämme, kun seisomme vain täällä päivästä päivään ruikuttamassa ja tappelemassa keskenämme?

Merili Rammo

Artikkeli on tavalla tietystä kulmasta katsottuna herättävä.

Mutta ette voi kaikesta maahanmuuttajia syyttä.Ilman virolaistyövoima Suomi olisi aikammoisessa pulassa.Itseäni pista aina ikävästi kirjoitukset jossa kaikesta pahasta tässä maassa syytetaan mamuja,itse kun koulun vierestä teen pätkätöitä niin että hikeä pukkaa,kasvatan lapsia,ja vaikka mihin ma meen asioiman mua leimataan mamuksi.
Ei ole reilua kohtelua.Mamut pitäisi myös eritellä oikeella tavalla.On mamuja ketkä ei todellakaan haluakaan lähteä tässä maassa töihin tai koulun eikä heitä kiinostaa ollenkaan integroituminen tähän yhteiskuntan.Mutta eestialaiset eivät tähän tarkoituksen ainakaan tähän maahan ole tulleet.

?
Aina ei tarvitse heittaa kiveä toisen pihalle,se on toki helpoin tie,vaan katsoa tarkemmin ja syvällisimmin miten me kaikki ihmiset itse voimme tehdä sen eteen että kaikilla olisi parempi mieli. Ongelmat tässä maassa ei siis todellakaan johtuu vain mamuista.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni

Oikein. Mutta on myös virolaisia jotka eivät jaksa tehdä töitä, samoin kuin on suomalaisia joita ei töihin koskaan saada. Ei me voida kansalaisuuden perusteella ihmisiä alkaa jaottelemaan laiskoihin tai ahkeriin.
Tällainen keskustelu on täysin hedelmätöntä ja saa suomalaiset vain jakaantumaan kahtia. Kreikan malliin pian joku puukotetaan hengiltä koska on väärä mieltä. Jyväskylässä oli jo lähellä. Tätäkö me halutaan? Eikö meidän kannattaisi koota rivit yhteen ja alkaa taistella oikeaa vihollista vastaan yhdessä?

Merili Rammo

Täsmälleen,emme voi jakaa ihmisiä kanslaisuuden perusteella! Mutta miksi sitten minulle todella USEIN tässä maassa muistutetaan että olet maahanmuuttaja virolainen.
Itse toimin maassa maan tavalla,ja jos näin tekisit muutkin ei olisi eikä tuntuisi pahalta kenelläkaan. Itse kun olen ja osan olla kiitollinen Suomenmaalle että se on ottanut minut vastaan ja antanut mahdollisuuden elää normaali ja turvalista elämä.On antanut mahdollisuudet käydä koulua ja töissä,antanut leivän pöytään,olen kiitollinen siitä.

Toki pakko myöntä,kuten ystäväni sanoi että suomelaiset ovat hemmotelutua kansa,siinäki on totta,näitä töitä mitä me joutumme tekemään tässä maassa,suomalainen ei edes vaivautuisi hakemaan. Työ ei siis riko miestä ,vaan mies osaa kyllä työt rikkoa!! Jos jotakin lakeja ruvetaan muuttamaan,niin tehkä se reilusti kaikkea kohtaan,myös maan ja ihmisiä kohtan missä asumme nyt.

Asennemuutosta tarvitaan,ottakaa vasta se eri ja monikulttuurisuus mitä vasta niin kaua olette taistelleet,tämä on globalisoitunutta maailma.Mutta luokaa hyvät toimintamallit,sille että mamu tuntee tässä maassa oloni turvalliseksi,eikä sille muistuttaisi joka päiäv,mistä se on tullut.ja motivoikaa hänet opiskelemaan kieltä ja hakemaan töitä!!

Mutta säilytäkää samalla oman maan kultuurintavat,esim.Joulut se kuuluu teidän kultuurin,ja niitä todellakin ei saisi jättä pois Joulun aikana,sen vuoksi että mamut ovat maassa.

Juha Korhonen

Maahanmuutajista puhuttaessa suurin osa kantasuomalaisista käsittää käsitteen tarkoittavan Ainoaan Oikeaan Uskoon™ alistujia, erityisesti heitä, jotka erottuvat hyvin visuaalisesti. Minä itse en ainakaan näe eestiläisiä maahanmuuttajina sen enempää kuin itäsuomalaisiakaan.

Tietysti parkkipaikalla kun näkee eestiläisessä rekisterissä olevan auton, jonka kuskin kuulee puhuvan sujuvaa venäjää, tulee kyllä mieleen (jostakin syystä) turvaväli liikenteessä...

Käyttäjän JussiYli-Paavola kuva
Jussi Yli-Paavola

Allekirjoitan blogin jokaisen väittämän...ja lohdutuksen viestinä kerron,että parannusta esitettyihin yhteiskunnan suunnattomiin vääristymiin on tulossa...
www.suomidemokraatit.com
ja tämänkin blogin hyysärikommentoijat ovat katoavaa kansanperinnettä.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni

Ulkomaalaisiin suunnatulla vihalla ei pelasteta millimetrin vertaa hyvinvointiyhteiskunnastamme. Päinvastoin.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni

Lakimieheltä olisi odottanut edes vähän laaja-alaisempaa maailmankuvaa. Tämän kirjoituksen perusteella jokainen mustaihoinen Helsingin kadulla pitäisi olla nälkää Afrikasta paennut pakolainen, joka nyt käyttää meidän sosiaaliturvaa väärin ja on sen vuoksi nyt ylipainoinen laiska hyvinvointiyhteiskunnan hyväksikäyttäjä, joka on ajanut koko muun kuoleman partaalle.

Kannattaisiko suunnata energiansa sinne missä meidän hyvinvointiyhteiskuntamme rapautumisen oikeat syyt on eikö ammuskella olkiukkoja kun samaan aikaan RKP:n PJ hesarissa ilmoittaa, että seuraava miljardileikkaus tulee suorittaa jo ensi keväänä. Ja ei, ulkomaalaisilla ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa.

Tässä lyhyempääkin lyhyempi oppimäärä, josta voi aloittaa hyvinvointiyhteiskuntamme pelastamisen:
http://juhajuoni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/149804-v...

Ei ole vaikeaa.

Käyttäjän HellDamberg kuva
Hellä Damberg

Hemmetin hyvä kun joku sanoo nää asiat ääneen!

Käyttäjän VerneriKorhonen kuva
Verneri Korhonen

Tämähän pitää täysin paikkansa.. ja kyllä voisin sanoa et aika monella muulla paikkakunnalla on ihan sama näky katukuvassa. ja minkäköhän takia meijän suomalaisten toimeentulotuet on ihan julkista luettavaa mut koitappa ettiä maahanmuuttajien tukia.. joo, en ole rasisti, vaan roturealisti joka odottaa että oman maan kansalaisia autetaan ensin ja sit vasta muita jos kykenee.. ja jos joku piipittää työssäkäynnistä, niin kyllä, minä käyn töissä ja maksan veroni... =)

Susanna Salonen

Kohta en enään halua myöntää olevani suomalainen. Tämä tyhmyyden ja tietämättömyyden määrä useissa kommenteissa on järkyttävää luettavaa!!! Myös kirjoittajalta vastuutonta laiskuutta olla ottamatta selvää faktoista ennen kuin julkaisee tämän kaltaisia kirjoituksia.

Ensinnäkin, meillä on iso osa maahanmuuttajia jotka ovat ylikoulutettuja ja silti tekevät tiskarin, tai sellaisten alojen työtehtäviä jotka eivät suomalaisille kelpaa. Yksikään vastaavan ylemmän koulutuksen saanut suomalainen ei tekisi vastaavia töitä.Suurin osa maahanmuuttajista on ahkeria työtä pelkäämättömiä ihmisiä. Ongelmana on suomalaisten ja yritysten ennakkoluuloisuus ja pelkuruus kaikkea erilaista kohtaan.

Vuosi takaperin oli Iltalehdessa artikkeli jossa oli tehty tutkimus eniten työllistyneistä kansalaisuuksista suomessa, Kenialaiset olivat prosentuaalisesti eniten työllistyneitä jopa suomalaisiin nähden.
Itse työskentelen globaalissa isossa yrityksessä ulkomaalaisten kanssa päivittäin ja suuri osa ystäväpiiristäni tulee kolmansista maista. He ovat positiivisia työtä pelkäämättömiä ihmisiä, joiden on vaikea ymmärtää tätä suomalaista vihaa ja katkeruutta heitä kohtaan.

Artikelissa kerrotaan maahamuuttajien notkuvan kauppakeskuksissa päivät pitkät!!! Se ei tarkoita, etteivät nämä ihmiset tekisi töitä. Pohjolaa lukuunottamatta muissa kulttuureissa kohdataan ystävät kodin ulkopuolella ja ollaan sosiaalisesti aktiivisempia, etenkin kolmansissa maissa(yleisesti välitetään kanssaihmisistä enemmän).Mikä olisi suotava näky meissä suomalaisissakin, ettei sosiaalinen elämä rajoittuisi baareihin. Edelliseen viitaten, myöskin vähäinen tupakointi ja alkoholin käyttö on positiivinen piirre suurimmalla osalla ulkomaalaisista. Voi siis ajatella toisesta näkökulmasta, kuinka paljon suomalaiset aiheuttavat extra kustannuksia elämäntavoillaan ja kuinka paljon ulkomaalaiset maksavat näitä kustannuksia veroissa.

Odotan päivää jolloin luovumme tästä iänikuisesta ahdasmielisestä junttiudesta. Minne on kadonnut kaikki sivistyneisyys, avomielisyys ja toisista välittäminen? Jotenkin tämä ihmisten itsekeskeisyys on karmivaa.

Karim Joku

Sinä Susanna Salonen olet viisas ihminen ja ansaitsisit paikan eduskunnassamme toisin kuin nykyiset apinat! kommenttisi piristi mieltäni tämän kansankiihottajan sadun luettuani!

Justus Berg

On se ihme miten te ihmiset jaksatte jakaa mielipiteitänne täällä internetissä (en jaksanut lukea kaikkia). Jokaiselle poliitikolle joka tähän on kommentoinut. Jos joskus saisin kuulla jonkun teistä sanovan rehellisen mielipiteensä ja konkreettisen ratkaisun ongelmaan siellä eduskunnassa niin lupaan antaa ääneni... Olen tähänastisen elämäni aikana kuullut vain toisten haukkumista.

Käyttäjän TomiHelminen kuva
Tomi Helminen

Hmm tässä on sinällään aika monta virhettä vaikka ihan hyvä nostaa ongelmia esiin. Kuten blogissa mainitut tukien jakamisen eriarvoisuuden ongelmat, pakolaisten alhainen sivistystaso ja heikko työllistyminen, sekä kehitysavun päätyminen vääriin kohteisiin. Puolestaan mikä EI liity pakolaisiin: putkien, teiden ja koulujen rapistuminen, Elop, viennin takkuaminen, lämmitysverot, ylipainoisuus, Hautalan kotityöt, maanpetos. Lisäksi on hyvä erottaa pakolaisuus ja työperäinen maahanmuutto. Blogissa on kovasti liioittelun makua jos näitä kaikki ongelmia ruvetaan jotenkin kietomaan yhteen ja puhumaan maanpetoksesta niin huhhei mennään kyllä niin metsään kuin voi olla. Että maahanmuuttajat olisivat nyt suomen rapautumisen syy eikä talouskuplan puhkaisseella amerikan lainakriisillä ja kapitalistisella talousjärjestelmällä tietenkään ole mitään osuutta asiaan.

Sakari Kivikangas

•Suomalaisen nuoren korkeakouluopiskelijan voi pakottaa ottamaan asuntolainaa (jolloin he eivät voi saada vaihtoehtona toimeentulotukea).

Ei oikein uskottavalta kuullosta, että suomalaisten olisi pakko ottaa asuntolainaa.

Sari Myllykoski

Ilmeisesti tarkoitti että otettava opintolainaa

Rauno Reponen

Hieman mietityttää. Välillä kaikkeen surkeuteen ovat syypäitä yhteiskunnan uusimmat tulokkaat. Välillä syypäitä ovat suomalaisen yhteiskunnan yhden vanhimman instituution jäsenet. Ota tästä sitten selvää. Tai selvää on että sukunimi ja "kynän jälki" ovat samaa. Maanista vyöryttämistä.

http://oikeusmurha.com

Jouni Haimi

Aivan ainahan se vika on muissa vai onko sittenkään....?

http://www.youtube.com/watch?v=Z4Zj2r9W5Uc

Emilia Laukkanen

Kerrankin joku puhuu asiaa! Ei kukaan ykisttäinen ihminenkään jolla on enemmän laskuja kun tuloja siirrä puolta palkastaan naapurille koska tietää että hänelläkin on vaikeaa, miksi siis valtio tekee niin? Ensin omat asiat kuntoon ja sitten miettimään miten voidaan ja voidaanko auttaa muita romuttamatta omia asioita. Kukaan yksittäinen ihminen ei myöskään ota kaverin lapsia asumaan luokseen jos tietää että rahat ei riitä edes itsensä elättämiseen, miksi tässäkin asiassa Suomi toimii toisin. Otetaan vaan lisää pakolaisia ja "ollaan jaloja" mutta unohdetaan että täällä on jo valmiiksi liian paljon omia kansalaisia joille se jokapäiväinen lämmin ruoka maistuisi mutta siihen ei ole varaa...

Antti Voutilainen

Opintolainaa voi pakottaa opiskelijan ottamaan ettei hän saa toimeentulotukea,ei asuntolainaa.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Tähän blogiin on kiteytetty hyvin kaikki Suomea vaivaavat asiat ja tämä blogi myös selittää sen, miksi suuri osa AMK:sta valmistuneista nuorista suomalaisista lähtee pois Suomesta ulkomaille. Sekin on tavallaan protesti hallitukselle.

Yrittäminen ei kannata Suomessa vaikka kovasti yrittämiseen painostetaan, miksi kukaan tahtoisi yrittää selkälimassa muutaman vuoden ja sitten löytääkseen itsensä konkurssista? Yrittäjäksi nykyään menevät vain ne joilla on muutama satatuhatta ylimääräistä rahaa sen yrityksensä perustamiseen.

Viimevuosina rahaa on syydetty ulkomaille enemmän kuin tarpeeksi ja lisää rahaa syydetään koko ajan. Mutta kuka antaisi vakuuksia Suomelle sitten kun tulee Suomen aika niitä pyytää? Epäilen ettei kukaan - mutta ilmaista rahaa Suomen hallitus näyttää jakavan mielellään.

Fisnik Daliu

Hyvä käytännön vinkki kaikille, joita vaivaa nämä yllämainitut asiat, tai ylipäätään haluavat asioihin muutosta: lopettakaa tän paskanjauhaminen näissä nettifoorumeissa, koska loppupeleissä näillä kirjituksilla ei ole minkäänlaista merkitystä. Sitä vähemmän merkitystä on teidän ruikutuskommenteilla.

Jos oikeasti haluiasitte niin paljon muutosta, kuin mitä väitätte täällä, niin lähtekää kadulle osoittaan mieltä. Saivat kreikkalaisetkin koko EUn polvilleen, ja nyt elävät herroiksi muiden rahoilla kun vähän riehuivat kadulla.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Rahat viipyivät Kreikassa alle sekunnin.
Luulitko, että kreikkalaiset saivat nämä rahat?

Jos oikeasti haluat muutosta, niin kannattaa näitä asioita opiskella.

Merja Heikka

Kaduilla möliseminen ja polttopullojen heittely ei kuulu älyllisen ihmisen arsenaaliin.

Äänestäminen on ainoa tie, millä muutosta saa aikaan.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Siinä vaiheessa, kun nuoriso on tarpeeksi suuressa mittakaavassa jätetty ilman koulutuspaikkaa ja työtä, niin siinä vaiheessa tuskin enää mikään älykkyys (lue: äänestäminen) autaa nuorison turhautumisen ulospurkautumisessa.

Siinä vaiheessa huonon politiikan (ja rahamaailman kytkökseen) esiintulo nuorten ymmärryksessä tuottaa todennäköisesti mielenosoitusliikkeen, jonka veikkaan näkyvän Anonymous-henkisenä liikehdintänä virtuaalitodellisuudessa ja/tai kadulla mellakointina. Sitten some täyttyy jeesustelevilla kirjoituksilla nykynuorten mahdottomuudesta, mutta joku sentään ehkä ymmärtää seuraamuksen syynkin (syy=yhteiskunnan ulkopuolelle jätetty nuoriso; syyn syy = arvomaailma keskittynyt talousasioihin, jossa isot pamput ovat voittajia jonka seurauksena on ulkopuolelle jääneiden suuri joukko, jotka ovat oivaltaneet syyn ja alkaneet mellakoida/häiriköidä).

Jaana Pedersen

Hei,

Oli hienoa havaita, että Suomessa riittää vielä omilla aivoillaan ajattelevia ihmisiä vahvasta maahanmuuttopropagandasta huolimatta. Kiitos myös niistä yli 12.200 "tykkäyksestä", jotka kirjoitukseni oli tänään aamulla eli jo vuorokaudessa kerännyt.

Toistaiseksi mikään valtio tai organisaatio ei ole pysynyt pystyssä vaientamalla kritiikki ja tuottamalla valheellista propagandaa. Aikanaan kaatui mm. "suuri ja mahtava" Neuvostoliitto kulisseineen, ja samoin korttitalon tavoin tulee kaatumaan tämä järjetön maahanmuuttopolitiikka, jonka "myönteisyyttä" pönkitetään samoin estämällä väärinkäytöksistä ja järjestelmän aiheuttamasta taloudellisesta rasitteesta ja epäkohdista puhumista.

Useimmille maahanmuuttomyönteisille toteaisin yhteenvetona seuraavaa:

- Kommenttinne ovat lähinnä tunteenomaisia väittämiä. Mielipiteissänne kyse vaikuttaa olevan jonkinlaisesta "uskonasiasta", joka perustuu pääasiassa sinisilmäisyyteen.
- Kun tienataan euro, viittä euroa ei ole jaettavaksi emmekä pidä Suomea pystyssä "lähimmäisenrakkaudella". Kun siis jo nyt eletään velkarahalla, uusia verovaroin kustannettuja pakolaisia ja maahanmuuttajia ei ole syytä tänne ottaa. Ne, jotka tulevat tänne aidosti töihin, ovat asia erikseen.
- Niiden, jotka lisäpakolaisia tänne haluavat, tulisi myös yksin vastata haluamisensa aiheuttamista kustannuksista. Se on vastuullisuutta. Toisen lompakosta ei pidä kenenkään rahaa tällaiseen ottaa.
- Ne ongelmat ja havainnot, joista olen kirjoittanut, eivät valitettavasti tosiaan ole mitään "luuloja", vaan kirjoitukseni alussa totesin mm. tiestömme, vesihuoltomme, yritystemme ja koulujemme ym. ongelmia koskevien havaintojen ja faktojen olevan peräisin oikeista lehtiuutisista. Myös viittaamani STM:n julkaisut ovat julkista tietoa ja siis kenen tahansa tarkistettavissa. Yhden kirjoitusvirheen korjasin (asuntolaina> tulee siis olla sana opintolaina) ja tämänkin olivat lukijat jo itsekin ymmärtäneet.
- Lisäksi on fakta, että osa tänne "pakolaisstatuksella" ja perheenyhdistämisen kautta tulleista ovat osoittautuneet muuksi kuin he tullessaan väittivät eli todettuja väärinkäytöksiä on nimenomaan tosielämässä osoitettu.
- Ei-työperäisen maahanmuuton todelliset ongelmat ja epäoikeudenmukaiset rasitteet eivät poistu höpöttämällä tunteikkaasti, propagandistisesti ja yksisilmäisesti/sinisilmäisesti faktoja kieltämällä monikulttuurisuuden "rikastavasta vaikutuksesta". Kun puhutaan maahanmuutosta, puhutaan aina myös sen aiheuttamista kuluista: eli jos eurot vähenevät ja verorasite kasvaa, taloudellisessa merkityksessä se ei ole rikkautta. Ja vääjäämättä raha näin holtittomalla taloudenpidolla loppuu.
- Esim. vaalivoittaja Angela Merkel Saksasta on tehnyt aivan samat havoinnot kuin minä. Hän mm. totesi julkisesti aivan hiljattain, että Euroopan maahanmuutto- ja ulkomaalaispolitiikka on "täysin epäonnistunut." Ei siis vain hieman, vaan "täysin". Ja näin todetaan maassa, jossa esim. Volksvagen-ryhmittymän liikevaihto vaikuttaisi olevan kaksi kertaa suurempi kuin Suomen BKT eli maassa, jonka kestokyky jo sinänsä on paremmalla tasolla kuin Suomen.
- Kyse on myös siitä, että EU ei ole sitä, mitä meille suomalaisille liityttäessä propagandana syötettiin. Meille esimerkiksi väitettiin, että Suomi olisi rahanjaossa saamapuolella, mutta toisin kävi. Suomi on päätynyt lukuisten kuralla olevien EU-maiden taloudellisten ahdinkojen auttajaksi siten, että veroeuromme valuvat hukkaan eivätkä oman kansamme hyväksi, kuten ennen. Esimerkki: Varuskuntia on Suomessa lakkautettu viime aikoina "varojen puutteessa". Samaan aikaan pelkästään Maltalle ja Unkarille maksettujen EU-eurojen määrä ylittää Suomen valtion vuosittaisen maanpuolustukselle varatun budjetin.
- Samankaltaisella epätodella laskutavalla pääsääntöisesti toimii nykyisin myös kehitysapu- ja pakolaisapupolitikoinnin epäoikeudenmukainen rahanjako; Elämme maassa, jossa a)Vanhat ja sairaat sotaveteraanit joutuivat keräämään rahaa hattu kourassa ihmisten ovien takana, koska heidän avustamiseensa valtiolla ei ollut rahaa. Kyse on siis henkilöistä, jotka vammautuivat itsenäisyytemme puolesta. b)Lastenklinikka on rappiokunnossa ja senkin kunnostamiseen kerätään rahaa lahjoituksilla, koska valtio ei hoida tätäkään asiaa. Puhutaan siis mm. syöpäsairaiden lasten hoidosta. c) Hautala ja hallituksemme ottivat tänne jälleen 500 uutta pakolaista ja tuplaavat avun Somalialle, koska siihen on muka silti aina varaa ja maahanmuuton muukin rahanjako on kuvaamallani tavalla vääristynyt.
- Hautalan, Kataisen, Urpilaisen ja hallituksemme on syytä hävetä. Normaalissa yritystoiminnassa näin heikolla matikkapäällä varustettu taloushallinto olisi jo erotettu. Jään mielenkiinnolla odottamaan, milloin meidän veronmaksajien sietokyky viimein ylittyy, hyväuskoisuus loppuu ja sanomme konkreettisesti "EI" huonoille päättäjillemme ja tälle "täysin epäonnistuneelle" maahanmuuttopolitiikalle.
- Valehteluun ja peittelyyn perustuva politikointi Suomessa ei ole sinänsä uusi ilmiö, vaan sillä on vahvat perinteet. Suosittelen sinisilmäisyyden vähentämiseksi iltalukemiseksi mm. sellaisia kirjoja kuin "Lumedemokratia" ja "Pankkikriisin peitellyt paperit". Lisäksi ne omat aivot kannattaa kaivaa naftaliinista ja ryhtyä tietämään luulemisen ja uskomisen sijaan.

Jaana Pedersen

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kiitos ei mistään. Kävit kertomasi mukaan meillä Helsingissä ja Espoossa ja löysit laiskottelijoita ja muita epäkohtia. Näytät etsivän ongelmia enemmän kuin ratkaisuja. Jos meno ei miellytä, ehkä on parempi pysyä Lohjalla?

Juha Korhonen

JP: "Meille esimerkiksi väitettiin, että Suomi olisi rahanjaossa saamapuolella, mutta toisin kävi."

Mikä tuossa on mielestäsi väärin, JS? Oletko kokonaan unohtanut miten vääriä ja/tai ylimalkaisia tietoja me saimme ennen EU-äänestystä?

Petri Paimander

Jaana taitaa rinnastaa Unkarin ja Maltan (yhteensä, ei kumpikin erikseen) EUsta saamat rahat Suomen puolustusbudjettiin, mutta antaa lauserakenteessaan ymmärtää että SUOMI maksaisi Unkarille ja Maltalle enemmän rahaan kuin sijoittaa omaan puolustukseensa...

En jaksanut etsiä ihan uusimpia lukuja, mutta vuonna 2009 Suomi maksoi Deutsche Bankin lukujen mukaan (ja näitä arvoja voi laskea eri tavoin) EUhun 606 miljoonaa euroa, joka vastasi noin kahta prosenttia (2,05 %) nettomaksajien kokonaissummasta. Samaan aikaan Unkari isona nettosaajana rohmusi 2,66 miljardia eli lähes 9 prosenttia EUn toisen suunnan rahavirrasta (ja Malta kaiken kaikkiaan 7 miljoonaa).

Nopealla laskutoimituksella saadaan tällöin että Suomi tuki EUn kautta veljeskansa unkarilaisia 0,0205 x 2 660 000 000 = 55 miljoonaa euroa. Maltaa tuimme valtiona huimaavat 140 000 euroa...

Kun vuoden 2013 puolustusbudjettimme (suurten leikkausten jälkeen) on edelleen 2,78 miljardia euroa niin jokaista Unkariin valuvaa euroa kohden käytämme puolustusvoimiimme edelleen 50 euroa.

Oliko ylläoleva teksti täydellistä taloudellista tyhmyyttä vai tarkoitushakuista huijaamista?

Sergei Kapanen

todella hyvä tekstiä , Kiitos Jaanalle, toivottavasti saadaan jonkinlainen muutos aikaiseksi!!! suomi on jäänyt 70-80 luvulla mutta maailma on muuttunut... kaikille varmaan tiedossa, että monet ulkomaalaiset tekevät pimeästi töitä esim, kebabit ja pizzeriat ja samalla saavat sossusta kaikki mahdolliset tuet, miten tämä on mahdollista??? miksi kukaan edes ei halua vaivautua asialla ja selvittää näitä ongelmia.
Miten on mahdollista että pakolaisilla on aina kaikki merkkivaatteet, uudet urheilupuvut jne miksi sossu maksa kaikki nämä vemppelit???
Miten mahdollista omistaa autoa jos käyt sossussa? Miksi kukaan ei tarkistaa niiden taustoja. Minulla ei ole mitään pakolaisia vastaan, sama periaate koskee myös muita!
Sossu systeemin on muutettava ja kaikki sossukävijät on työllistettävä valtiolle. Jokaisen on pakko tehdä töitä että saa työttömyyskorvauksen. Voin lyödä vedon, että jokaiselle löytyy töitä, näin valtio saa vastinetta maksetuille rahoille. Työtön olisi pakotettu valtion töihin, jos työt ei miellyttävät aina voi hakea oikeita töitä multa… näin ihmisillä olisi motivaatio, muuten istutaan kotona eikä halutaan tehdä töitä koska sossu maksa kaiken!!!

Joel Happonen

No joo Kekkosen aikaan oli kaikki paremmin, kun oli työtä eikä mamuja ollut vaan pääasia oli se että oma kansa työllistyi. Onse surullista kun nykyiset päättäjät kaataa yhteiskunnan, lähettämällä verorahoja eurokriisi maihin, kun Suomen talous lama vaan syvenee eikä näytä jatkuvan. Hirveetä käytöstä tuollainen, kun mamut pärjää paremmin taloudellisesti ja kuin opiskelijat ja työttömät suomalaiset, kohta kantaväestö alkaa toimimaan jos ei Kataiset, Urpilaiset ja muut ministerit osaa asioita hoitaa järkevästi!

Hannu Töyri

Kehitysapua olikin saatava vähenettyä ja lopettaa valtion maksamana kokonaan. Yksityistä kehitysapua maksetaan satoja miljoonia, jos oikein muista niin 600 - 700 miljoonaa ja tuosta se helposti kasvaisi. Suomen kehitys avusta menee jakaville järjestöille 10 - 15%, niille avun saajille joille se on tarkoitettu 0 - 15% ja loput 70 - 85% koruptoituneelle kehitysmaiden yläluokalle joiden omaisuus lasketaa miljoonissa, joista rikkaimmat omistavat satoja miljoonia ja sitten leopardihatut eli miljardi omaisuuksia.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Noin puolet ketjun kirjoituksista lukeneena, ei voi kuin kummastella millä perusteilla ollaan valmiita ottamaan maahamme lisää pakolaisia tai maahanmuuttajia. Eivätkö ihmiset todellakaan ymmärrä ettei maassamme ole työpaikkoja edes omille kansalaisille, saatikka että meillä poliittisista P-puheista huolimatta olisi jakaa työtä näille maahantuleville.

Jokaisen, myös maahanmuuttaneiden pitäisi ymmärtää ettei ole kenenkään etu että maamme ajetaan samaan pisteeseen, josta nämä maahanmuuttajat ovat itse joutuneet lähtemään pakolaisiksi. Tämä tilannehan ei ole kaukana useissa euroopan maissa jo tällä hetkellä ja sama tilanne tulee meillekin, ja sitä varmemmin ja nopeammmin mitä enemmän otamme maahanmuuttajia yli varojemme!

Kansalaisten, maahanmuuttaneiden ja varsinkin poliitikkojen, tulisi muistaa ettei ole kenenkään etu jos maamme ajetaan sellaiseen tilaan, joista nämä maahanmuuttaneet ovat joutuneet pakenemaan! Tämä ei ole edes poliittisen eliitin etu, vaikka heidän takapiruilleen olisikin asiasta hyötyä. Mitä hajanaisemmaksi kansa saadaan, sen helpompi on ryöstää kansallisvarallisuus ja luonnonvarat maastamme!

Kimmo Jämsä

On se kumma kun tässä maassa keksitään
päättäjien puolesta näitä huippu sijoituksia "jolla tienataan"!
Näitä on nähty monia: Umpsi pumpum, kreikan tukipaketit,
nokian Iilopit sun muut veijari sijoitukset(lue lahjoitukset).
Miksi pitää vielä maksaa siitä että joku hemmetin nautapalatsi
tauluille pitää rakentaa maamme pääkaupunkiin veromaksajien rahoilla?!?!?
Omat asiat on maassa mielestäni laitettava ensin kuntoon ja vaikka
lastensairaala rakennettava ennen kuin alkaa tyrkkäämään tuommoista rahaa
johonkin töherrysten näyttöpaikaksi. Poliittisin päätöksin on moni
maatilallinen lopettanut toimintansa, jolta on jäänyt isot ja hyvät
tilat roikottaa tuota tavaraa ihan muutamalla sadalla tonnilla ja
vaikka sijoitettuna ympäri suomen maata. Siinä ideaa jos halutaan
virkistää elinkeinoelämää syrjäseuduilla.
Siinä olisi matkailu valtti, kun saadaan turistit pyörimään ympäri maan
tutkimassa taidetta ja nauttimaan maisemista, eikä palvelisi ainoastaan
kehä kolmosen sisäpuolista turismia.

Kimmo Jämsä

On se kumma kun tässä maassa keksitään
päättäjien puolesta näitä huippu sijoituksia "jolla tienataan"!
Näitä on nähty monia: Umpsi pumpum, kreikan tukipaketit,
nokian Iilopit sun muut veijari sijoitukset(lue lahjoitukset).
Miksi pitää vielä maksaa siitä että joku hemmetin nautapalatsi
tauluille pitää rakentaa maamme pääkaupunkiin veromaksajien rahoilla?!?!?
Omat asiat on maassa mielestäni laitettava ensin kuntoon ja vaikka
lastensairaala rakennettava ennen kuin alkaa tyrkkäämään tuommoista rahaa
johonkin töherrysten näyttöpaikaksi. Poliittisin päätöksin on moni
maatilallinen lopettanut toimintansa, jolta on jäänyt isot ja hyvät
tilat roikottaa tuota tavaraa ihan muutamalla sadalla tonnilla ja
vaikka sijoitettuna ympäri suomen maata. Siinä ideaa jos halutaan
virkistää elinkeinoelämää syrjäseuduilla.
Siinä olisi matkailu valtti, kun saadaan turistit pyörimään ympäri maan
tutkimassa taidetta ja nauttimaan maisemista, eikä palvelisi ainoastaan
kehä kolmosen sisäpuolista turismia.

Mika Harju

On mielenkiintoista, miten monet ihmiset tässäkin keskusteluketjussa rakentavat mielipiteensä erilaisiin toteutumattomiin uhkakuviin perustaen. Sen sijaan suosittelisin mielumminkin tarkastelemaan mitä muualla maailmassa olevat käytännön esimerkit ovat opettaneet. Esimerkiksi Ruotsiin rantautui 60-luvulla noin 200 000 ulkomaalaista Ruotsin itäisestä naapurimaasta. Sitten nämä muukalaiset valloittivat Tukholman ja alkoivat juoda viinaa, käyttää huumeita ja aiheuttaa muutenkin yleistä kaaosta. Ja kyllä, vain harvat osasivat ruotsia. Mielenkiintoista kyllä, monet näistä elintasopakolaisista oppivat paikallisen kielen ja jopa sopeutuivat paikallisiin olosuhteisiin vaikkakin monien on kerrottu tuoneen omituiset etniset tapansa Ruotsiin. Niinpä moni ruotsalainen on joutunut tutustumaan ilmeisen outoon ja hiukan pelottavaankin pyhään paikkaan nimeltä sauna.
Niin, kysymys oli tietenkin Ruotsiin muuttaneista suomalaisista. Ruotsi ei tapahtuman johdosta joutunut muuttamaan valtiomuotoaan, eikä Ruotsi muuttunut Suomiruotsiksi. Ja pakolaisista huolimatta Ruotsin sosiaalihuolto ei kaatunut eikä kantaruotsalaisten työttömyysprosentti räjähtänyt käsiin. Päin vastoin, viinaanmenevät muukalaiset nimeltä suomalaiset osoittautuivat varsin päteviksi työmiehiksi etenkin sen jälkeen kun oppivat edes auttavasti puhumaan ruotsia (Vähän samaan tapaan kuin oman naapuristoni raivoraittit afgaanit, jotka pitävät asuinalueellani kebab-ravintolaa ja jotka ovat valmiita antamaan humalaisille suomalaisille luottoa seuraavaan päivään asti ilman minkäänlaista panttia ja luottaen ainoastaan huomalaisten omaan sanaan).
Kuten toivottavasti useimmat jo tietävät, Ruotsilla menee varsin mukavasti valtavasta maahanmuuttaja"kuormituksestaan" huolimatta.
Ruotsalaisten asennoitumisesta maahanmuuttajia kohtaan kertonee jotakin se, että he ovat jo nyt ottaneet vastaan noin 15 000 pakolaista Syyriasta.

On ymmärrettävää, että monet suomalaiset vähäosaiset tuntevat suurta katkeruutta maahanmuuttajia kohtaan. Heidänhän on huhuttu saavan paljon suurempia tukia kuin suomalaisten vähäosaisten. Tässä yhteydessä maahanmuuttajilla tarkoitetaan mitä ilmeisemmin pakolaisia (siis, niitä joilta on riistetty koti, perhe tai perheenjäseniä on surmattu, omaisuus "takavarikoitu" tai hävitetty ja jotka omasta kokemuksestaan tietävät miltä tuntuu olla täysin arvoton jopa ilman kantasuomalaisten tervehenkistä muistuttamista tästä asiasta. Maahanmuuttajistahan valtaosa on joko töissä tai opiskelemassa täällä). Tässäkin suhteessa huhut ovat huhuja, joiden tarkoituskin on mitä ilmeisemmin lietsoa pelkoa, vihaa ja katkeruutta näitä kodeistaan häädettyjä muukalaisia kohtaan. Suora lainaus Pakolaisneuvonta ry:n sivuilta kertoo kuitenkin täysin erilaista tarinaa:"Turvapaikanhakijoille myönnettävä tuki on 1.2.2010 lähtien 30 prosenttia pienempi kuin vähimmäistoimeentulotuki. Esimerkiksi yksin asuvan, aikuisen turvapaikanhakijan toimeentulotuki on 292 euroa kuukaudessa. Vastaanottokeskuksessa asuvan turvapaikanhakijan on tällä toimeentulotuella katettava ruoka, vaatteet, hygienia, liikennemaksut ja muut henkilökohtaiset menot. Lapsilisään tai esimerkiksi opintotukeen turvapaikanhakijat eivät ole oikeutettuja. Mikäli turvapaikanhakija saa vastaanottokeskuksessa päivittäiset ateriat, vähennetään toimeentulotuen perusosasta 79 prosenttia. " (http://www.pakolaisneuvonta.fi/)

Odotan mielenkiinnolla Jaana Pedersenin vastinetta tähän kommenttiin. Hänen mukaan maahanmuuttomyönteisten kommentit "ovat lähinnä tunteenomaisia väittämiä" ja "mielipiteissä kyse vaikuttaa olevan jonkinlaisesta "uskonasiasta", joka perustuu pääasiassa sinisilmäisyyteen." Hämmentävää kyllä, en löydä hänen alkuperäisestä kirjoituksestaan ensimmäistäkään viittausta virallisiin tilastoihin, raportteihin tai tutkimuksiin. Olisiko alkuperäinen Jaana Pedersenin teksti itsessään täynnä "tunteenomaisia väittämiä ja" jonkinlaisia "uskonasioita"?

Jouni Haimi

Niin onhan niitä ihmisiä jotka hakevat oman elämän kurjuuteen syytä aina muista..

tuota eihän kukaan voi kieltääsitä että nuo jaanan mainitsemat epäkohdat ovatihan olemassa olevia epäkohtia mutta yhtäkäänniistä ei kyllä korjata maahanmuutoa rajoitamalla.

Maritta Lyyra

Olen samaa mieltä, vaikka joistakin asioista ei ole kokemusta tai varmaa tietoa. Sen tuntee omassa nahassaan, kun paiskii töitä ja mitään ei jää käteen. Se kertoo jo kaiken. Siitä syntyy kaikki ne ajatukset mitä edellä mainittu kolumni sisälsikin. Menemme perse edellä puuhun.Vanhukset voivat huonosti ja vanhemmat polvet pelkäävät lastensa ja lastenlastensa tulevaisuudesta. Minne on hävinnyt kehitysyhteiskunta, joka sota-ajan jälkeen taisteli itsensä Suomeksi. Yritämme olla pienenä valtiona esillä auttamalla ja kommentoimalla joka asiaa. Oliko pakko liittyä EU:n. Paljon luvattiin, mutta sanat syötiin. Kansa petettiin ja hyljättiin. Minä ainakin olen pettynyt. Luin 2008 kirjoitusta ja huomasin miten sama mumina ja epävarmat sanat olivat jo silloin esillä. Me vielä kerkeäisimme pelastaa Suomen....mutta mistä löydämme päättäjät jotka pysyvät sanoissaan loppuun asti. Tämä on duunarin ajatus ruohontasolta. Suuret sanat ei suuta halkaise, kun puhutaan päättäjistä. Kaikkein hupaisinta tässä on, että me itse valitsemme päättäjät vai valitsemmeko sittenkään.

Susanna Salonen

Yksi syy työnsaannin vaikeuteen on oman maan opiskelutodistuksen kelpaamattomuus Suomessa. Yksityisellä puolella työnantaja arvioi kelpaako ulkomainen opiskelutodistus työhön vai ei.Monen maahanmuuttajan ongelma on myös ulkomaisen ammattitodistuksen riittämättömyys, joten ammattilaisia on työttöminä.Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien ongelma taas on se, ettei Suomessa ole tarjolla riittävästä kyllin korkeatasoista suomen kielen opetusta, jota vaaditaan työpaikan saamiseksi Helsingin Sanomien mukaan syitä työttömyyteen ovat myös kohtuuttomat kielitaitovaatimukset ja työnantajien ennakkoluulot. Vähemmistövaltuutettu Mikko Puumalaisen mukaan korkeaa työttömyyttä ulkomaalaisten keskuudessa ei voida selittää ainoastaan ulkomaalaisten taustoista johtuvilla tekijöillä, vaan oman osansa työttömyydestä selittää kantaväestön kielteinen suhtautuminen ulkomaalaistaustaisiin työntekijöihin.
Helsingin maahanmuuttojohtaja Annika Forsander painottaa, että maahanmuuttajien kohdalla tärkeintä on, että työttömät tulijat pääsevät nopeasti kielikoulutukseen ja henkilökohtaiseen ohjaukseen, nyt sitä joutuu odottamaan kuukausia ja tuottavuusohjelman puitteissa työllisyysneuvojia ollaan entisestään vähentämässä. Työlisyysneuvojia tarvitaan maahanmuuttajien taitojen testaamiseen ja tutkintojen vastaavuuden tutkimiseen. !!!!Forsander uskoo, että töitä löytyy jos ohjausta on ja huomauttaa, että moni ala on jo ”täysin riippuvainen maahanmuuttajista. Bussit eivät kulkisi, eivätkä toimistot pysyisi siisteinä. Ravintolat olisivat toisenlaisia.” Huomioitavaa on myös, että ”maahanmuuttajia ei tarvita vain pienpalkka-aloille!!!! Esimerkiksi Helsingin terveysasemien lääkäreistä 15 prosenttia on jo maahanmuuttajia.” Forsander ihmetteleekin miksi tutkinnon suorittaneita lääkäreitä ja sairaanhoitajia ei heti imaista putkeen joka johtaa työhön omalle alalle.
Työvoimaan kuuluvista maahanmuuttajista viidennes on työttömänä. Vuoden 2008 lopulla Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen tutkimuksen mukaan Suomessa on käyttämättä noin 20 000 maaahanmuuttajan työvoimareservi. Tämän työvoiman rekrytointi, sekä työperäisen maahanmuuton lisääminen helpottaisi tutkimuksen mukaan työmarkkinoilla niitä ongelmia joita väestön ikääntymisen uskotaan aiheuttavan. Maahanmuuttajat tarvitsevat työhön perehdyttämistä kuitenkin huomattavasti enemmän kuin kantaväestöön kuuluvat, eikä sitä ole aina järjestetty riittävästi muun muassa kustannusten pelossa. PTT:n raportti kehottaakin pohtimaan keinoja, joilla työnantajaa voisi tukea maahanmuuttajien perehdytyksessä. Työllistyminen kun on kaikkien yhteinen etu.
PTT:n tutkimus kartoitti kyselyllä myös maahanmuuttajien työkykyä. Työssä olevista maahanmuuttajista hyvä tai erinomainen työkyky oli tutkimuksen mukaan 91 prosentilla. Lukema on sama kuin valtaväestön palkansaajilla. Kyselyyn vastanneiden työttömien maahanmuuttajien työkyky oli vähintäänkin hyvä 76 prosentilla, kun vastaava lukema koko väestön työttömillä on 61. Tutkimukseen vastanneista työttömistä maahanmuuttajista liki kaikki olivat myös työhaluisia. Tuloksista voi Yleisradion mukaan päätellä, että moni työtön maahanmuuttaja pärjäisi työelämässä mainiosti, jos vain löytäisi työpaikan. Helsingin Sanomien mukaan tuloksia vääristää kuitenkin se, että tutkimuksessa mukana olleet maahanmuuttajat edustavat keskimääräistä maahanmuuttajaväestöä paremmassa asemassa olevia: yliedustettuja ovat muita maahanmuuttajia keskimäärin paremmin työllistyvät venäläiset ja koulutetut maahanmuuttajat ja aliedustettuja pakolaistaustaiset maahanmuuttajat.
Yrittäjyys:
Helsingin Sanomien mukaan maahanmuuttajat ovat lähteneet kantaväestöä kärkkäämmin yrittäjiksi koko 2000-luvun.Vantaan Uusyrityskeskuksen toimitusjohtajan Risto Kuosmasen mukaan maahanmuuttajien lapset ovat alkaneet perustaa omia yrityksiä innokkaasti. Helsingin kaupungin ja Uudenmaan TE-keskuksen rahoittaman NYP Yrityspalvelut-yrityshautomon (joka on erikoistunut palvelualoihin ja maahanmuuttajiin) asiakkaiden joukossa vuonna 2007 perustetuista yrityksistä vähän toista sataa eli kolmannes oli maahanmuuttajataustaisten perustamia.
Suomessa toimii noin 250 000 yritystä ja Helsingin Sanomien mukaan noin 6 000 (2,5 %) on kansalaisuudeltaan ulkomaalaisten omistuksessa. Ulkomaiden kansalaisia on 2,5 prosenttia väestöstä.Maahanmuuttajien perustamat yritykset työllistävät 1, % kaikkien Suomessa toimivien yritysten työntekijämäärästä ja puolella niistä on palkansaajia, 15 %:lla maahanmuuttajien yrityksistä on yli viisi työntekijää. Maahanmuuttajien yritykset vastaavat 1,5 % yritysten kokonaisliikevaihdosta. 56 % maahanmuuttajien yrityksistä toimii Uudellamaalla. Suurimmat maahanmuuttajien yritysten toimialat ovat kauppa, kiinteistö- ja liike-elämän palvelut sekä majoitus- ja ravitsemisala. Pääosa yritysten perustajista on Suomen lähialueilta ja muualta Euroopasta (noin 30%)ja Aasiasta (noin 25 %) tulleiden yrityksiä; afrikkalaisten yrityksiä on 3 %.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Vihollinen on täälläpäin
http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2013/0...

mutta hyvin näyttää tuo pakolais/mamukortti vetävän. Onnittelut Pedersenin "fiksulle" vedolle. Iso kasa poliittisia pisteitä ja erittäin vähän hyötyä hyvinvointivaltion pelastamiseen.

"On kuin sikaa kerittäis - hyvin vähän villoja ja s-tananmoinen meteli"

Juuri tätä meidän arvon poliittiset johtajat haluavat. Tapelkaa poijat, voittaja saa tupakkia...

Jari Halttunen

Mika Harju. Kuinka ihanaa lukea asiantuntevaa kommentointiasi ruotsin pakolaispolitiikasta. Saat sen kuulostamaan jopa hyvin onnistuneelta. Synnyin 70-luvun ruotsissa ihanassa pienessä työläis lähiössä. Ns. Kantaväestön ja maahanmuuttajien yhteenotot olivat jokapäiväisiä. Toki minullakin on muutamia Farbodeja kavereinani, mutta nämä ovat niitä harvinaisuuksia jotka ovat töissä ja muutenkin joutuvat kosketuksiin tavallisten ruotsalaisten kanssa. Tämä ei muuta sitä tosiasiaa, että 80% mamuista notkuu vaan omiensa keskuudessa arvostellen tavallisia duunareita. Veisin niin mielelläni sinut Mika Harju sekä muutamat muut kukkahatut tällä palstalla, tutustumaan muutamiin Tukholman lähiöihin, mentäisiin vaikka kaljalle tai kävelylle, muhaahaaaaa, nyt se pää pois sieltä hanurista. Elämä on siellä ihan jotakin muuta kuin Espoossa. Toki Espoon keskus tulee jo mukavasti monikulttuurisena vaikuttajana perässä, ongelmat ei vaan vielä ole nostaneet päätänsä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Järjetöntä hommaa. Ottaa velkaa miljardeja ja infraa ei laiteta kuntoon.

Kuka ottais talouteensa velkaa, ja lahjoittais ne rahat veks?
On mielikuva hyväntekeväisyydestä menny jollain hattuun.

Ois tärkiää että ne tänne muuttaneet, olis puolustamassa oman maansa demokratiaa, eikä karata sieltä pois.
Ei tänne tulemalla ainakaan kotimaansa asiat parane.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Asiassa on noudatettu tuohon aikaan voimassa ollutta lakia.
http://sakutimonen.blogit.fi/luetun-ymmartamattomy...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Meitä hyväks käytetään, ollaan hyväuskoisia ja sinisilmäisiä.
Ja sitten vedotaan lakiin, unohtaen että lakiakin voidaan muuttaa, sillä nehän on meidän itsemme tekemiä.

Ei se ole rakkaudettomuutta ulkolaisia kohtaan jos yksin kertaisesti rahat ei riitä kaikkeen.

Oon sitä mieltä, että meidän pitäis nyt keskittyä vain ja ainoastaan omien asioiden korjaamiseen ja jättää ulkopuoliset hetkeks odottamaan parempia-aikoja.
Sitten kun taas ollan kunnossa ja terveitä, niin voidaan olla anteliaimpia.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #173

Totta kai lakejakin voi muuttaa (kuten tuossa esimerkkitapauksessa on tehty), muttta kulloinkin on sovellettava voimassa olevaa lakia.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #174

Se että automaattisesti otetaan sama kuka vain tänne, niin sille pitäis tehä jotain.
Ja jos ei ole "suojatti" rehellinen, niin ei muuta kuin kylmästi rahtikoneella takaisin kotia.

Jos tänne tulevalla on paremmat olosuhteet kuin meidän omilla, niin se syö kyllä ihan oikiasti oikeudentajua.
Ja se tuo sitten muita ongelmia, jotka sitten leviää viha ja rasisti käsitykseen.

Nyt kun on luettu Kreikassa tapahtuneista väkivalloista ja jopa murhasta, mun mielestä syynä ei ole ainoastaan nämä rettelöitsijät, vaan asiat on ajettu siihen tilaan.
Ei Kreikallakaan ole varaa maksaa muiden oloja maassa, kun ei ole omillekkaan.

Ja mitä syvemmälle talouskriisi laajenee ja syvenee, sitä enemmän näitä ilmiöitä tulee.
Ei pidä ihmetellä sitten kun meillä on samoin tilanne, ja joku pääsee jopa hengestään.
Kriisillä on vain näin julmat seuraamukset.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #173

Keskittykää te siellä maalla vaikka sadonkorjuuseen tai ihan mihin haluatte. Mutta älkää tulko neuvomaan miten täällä asiat pitäisi hoitaa.

"Ulkolaisia" on täällä paljon niissä hommissa, joissa ihmisiä saadaan kuntoon ja terveeksi. Kuppiloissa heitä ei niinkään näy - ehkä siitä juontaa joidenkin epäluuloisuus ja epätietoisuus.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #175

Eli Jouni, multa ei oteta sitten euroakaan jatkossa?
Eli silloin asia ei kuulu sitten mulle.
Ja jos eurokin lähtee, niin silloin asia kyllä kuuluu myös minullekkin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #179

Verokapinassasi olen täysillä mukana. Ja on meillä muitakin yhteisiä asioita kuten tämä euro.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #180

Niin Jouni, valitettavasti meidät on pakoitettu maksamaan jopa euroilla veromme.
:)
On meillä ihan varmasti paljonkin yhteisiä asioita.

Juha Korhonen

"noudatettu tuohon aikaan voimassa ollutta lakia" - Ja mielestäsi se on hyvä peruste toimia idioottimaisesti? Voi Pyhä Yksinkertaisuus!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #214

Rikosoikeudellisesti tuo on länsimaissa noudatettu "idioottimainen" tapa toimia: jos joku asia ei ole rikos, se ei sittten ole rikos.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän TapioTuomisto kuva
Tapio Tuomisto

Jaana Pedersenin kirjoitus maamme infran ja talouden rapautumisesta on täysin oikea ja kaikkien havaittavissa oleva tosiasia, mutta mutta.. tuo puolifasistinen maahanmuuttajat sitä ja maahanmuuttajat tätä-kiihotus on erittäin vastenmielistä luettavaa ja tuo mieleeni vain yhden mielleyhtymän...30-luvun Saksan.

Karim Joku

täysin samaa mieltä! en huomannut kommenttiasi ennenkun kirjoitin omani, mutta itsekkin mainitsin, että tämä vaikuttaa aivan samalta ku saksassa 30 luvulla..

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Aivan uskomaton jakomäärä facebookiin. Yli 25 tuhatta kappaletta.
:)

Käyttäjän MikaAro kuva
Mika Aro

Kyllä näitä Kelan väärinkäytöksiä ihan persujen omistakin piireistä löytyy.

Eräskin on saanut 7kk ehdollisen tuomion. joten eipäs nyt yleistetä

Juha Korhonen

Ihanko totta? Väärinkäytös on aina väärinkäytös. Voisimme kyllä verrata:
- Petoksella saadun hyödyn suuruutta
- Oikeuden antamien sakkojen suuruutta kun henkilö on osoitettu syylliseksi (miten vankeustuomio vertaillaan?)
- Kuinka paljon petoksen tekijä on velvollinen maksamaan takaisin
kussakin tapauksessa.

Kun meillä on kasassa riittävä aineisto, voitaisiin nämä luvut laskea ryhmittäin yhteen ja tehdä kunnon asiallinen vertailu. Tällaisesta minä pitäisin, kovasti.

Mika Harju

Kiitoksia Jari kannanotostasi (mielipide 164) koskien omaa kannanottoani (mielipide 147). Nostit esiin monia kohtia, joita tulee ottaa huomioon maahanmuuttokeskustelussa. Itseasissa kuvailit todella hienosti niitä ongelmia, jota syntyy kun toisiaan ymmärtämättömät ihmisryhmät kohtaavat toisensa. Nämä ongelmat on ratkaistavissa ja itse asiassa sinun tekstisi antaa myös joitakin ratkaisun avaimia.

Kerroit kuinka kantaväestön ja maahanmuuttajien yhteenotot olivat jokapäiväisiä lapsuudessasi Ruotsissa. Lisäksi kerroit kuinka sinulla on muutamia Farbodeja (ilmeisestikin maahanmuuttajia, mikäli ymmärsin oikein) kavereinasi, mutta nämä ovat niitä harvinaisuuksia, jotka ovat töissä ja muutenkin joutuvat kosketuksiin tavallisten ruotsalaisten kanssa. Kerroit myös mamuista, jotka notkuvat ainoastaan omiensa keskuudessa arvostellen tavallisia duunareita. Minut sinä kuvailit kukkahatuksi, vaikka emme tietääkseni ole koskaan tavanneet, mutta hienosti pyysit minua vaikkapa kaljalle tai kävelylle Tukholman lähiöihin.

Tässäpä oma tulkintani pohjautuen Jarin kokemuksiin ja ajatuksiin:
1) Kantaväestön ja maahanmuuttajien yhteenotot perustuvat silkkaan tietämättömyyteen. Kun kumpikaan ryhmä ei tunne millään tasolla toisiaan, eivät jaa yhteistä kieltä eikä kummallakaan porukalla ole toisiaan kohtaan keskinäistä kunnioittamista niin silloin käy Jarin tekstissä kuvaillulla tavalla: ryhmät kääntyvät sisäänpäin, tiivistyvät ja alkavat muodostaa entistä enemmän vastakkainasettelua toistensa kanssa. Ryhmien sisällä ryhmien jäsenet voivat kokea sitä, mitä eivät voi kokea ryhmän ulkopuolella: turvallisuutta, ihmisten välistä välittämistä, kunnioitusta sekä arvoa ihmisinä.
2) Jari myös nosti esille sen, miten ymmärrystä on mahdollista lisätä. Hän kuvailee maahanmuuttajia, jotka käyvät töissä ja joutuvat kosketuksiin tavallisten ruotsalaisten kanssa. Tulkitsen tämän niin, että työssäkäyvät maahanmuuttajat saavat mahdollisuuden tutustua myös oman porukkansa ulkopuolella oleviin ihmisiin ja he kenties ovat myös huomanneet, etteivät kaikki ruotsalaiset ole suinkaan niitä, jotka vihaavat heitä heidän taustastaan johtuen.
3) Ryhmän olemassaolon edellytyksenä on aina vastaryhmä. Itseasiassa ryhmien vastakkainasettelu lisää ryhmien välistä vihamielisyyttä, vahvistaa negatiivisia asenteita ja mielikuvia. Ryhmien purku onnistuu poistamalla vastakakinasetelmat.
4) Olemme kaikki turhan herkkiä kategorisoimaan toisia ihmisiä. Jari kuvaili minut tekstissään kukkahatuksi (mitä ikinä se mahtaakaan pitää sisällään) vaikka hän ei tunne minua millään tavalla. Ei siinä mitään, niinhän me kaikki teemme: minullakin on jumiutuneet näkemykset eri maahanmuuttajaryhmistä, eri poliittisista ryhmistä, Lestaadiolaisista ja monista muista. Ja omatkin näkemykseni ovat vääriä, eli asenteita ihmisistä joita en tunne ja joiden kanssa en koskaan ole ollut tekemisissä. Esimerkiksi tämän keskustelun alkuperäisellä aloittajalla oli varsin jämäkkä mielikuva tietyistä etnisistä ryhmistä. Olisiko tässäkin kyse asenteista?
5) Jari pyysi minua oluelle! Hienoa, sillä olen varma, että keskinäinen ymmärryksemme lisääntyisi oleellisesti. Jarista tulisi minulle jotain paljon enemmän kuin kirjoittava pärstä nettikeskustelufoorumissa ja uskon, että Jarillakin pääsisi nauru, kun piruuttani kukkahattupäässä (ja vielä kerran: en ole kukkahattuilija, mutta huumori maistuu myös minulle) istuisimme jossakin Tukholmalaisessa lähiökapakassa. Naamasta naamaan -kontakti on eräs parhaimmista tavoista lisätä ihmisten välistä ymmärrystä.
6) Jari nostaa esille, että suomalaisten ja ruotsalaisten väliset suhteet olivat ongelmalliset vuosikymmeniä sitten, mutta eivät ole enää. Nyt uutena ongelmana ovatkin ns. mamut.
Mitä tästä opimme: Avain toimivaan yhteiseloon erilaisten ihmisten ja ryhmien välillä on keskinäinen kunnioitus sekä pyrkimys ymmärtää erilaisia ihmisiä. Toisaalta, muutokset asenteissa (niin maahanmuuttajien kuin myös ns. kantaväestön osalta) eivät tapahdu yhdessä yössä. Ruotsissa suomalaiset aiheuttivat aluksi ongelmia ruotsalaisille (ja myös päinvastoin), mutta nykyisin ruotsalaiset ja suomalaiset elävät Ruotsissa yhdessä. Osasta suomalaisista on tullut ruotsalaisia ja varmasti jotain suomalaisuudesta on tarttunut myös ruotsalaisiin. Erittäin hyvä tapa lisätä ymmärtämystä on tutustua henkilökohtaisesti ulkomaalaisiin ihmisiin. Tutustumiseksi en tässä yhteydessä tulkitse esim. sitä, että tiiraillaan sisään mäkkäriin keitä siellä oikein hampurilaisiaan jäystää. Jarin ajatus ei ollut hullumpi: viedä vaikkapa se pakolainen kaljalle ja jos hän sattuu olemaan muslimi niin sitten maistelemaan vaikkapa mustaamakkaraa tai kalakukkoa paikalliselle torille: Tutustua toiseen ihmiseen ihmisenä. Kommunikaation esteeksi voi tietenkin muodostua yhteinen kieli tai enemmänkin sen puuttuminen. Niinpä suomen opettaminen pakolaisille on ehdottoman tärkeä asia. Ja kuten jo aikaisemmissa teksteissä on todettu, suomenkielen osaaminen on ensiarvoisen tärkeä pakolaisen hakiessa töitä Suomessa.
Yhteisymmärryksen rakentaminen ei ole ainoastaan pakolaisten asia vaan siinä meidän kaikkien tulee olla mukana. Ensiaskel voisi meille kaikille olla esim. etsiä netistä tietoa siitä keitä Suomeen tulevat pakolaiset ovat ja mitkä ovat ne taustatekijät, joiden vuoksi he ovat päätyneet pakolaisiksi.

Juha Korhonen

Hehehe, mene kiertokävelylle vaikka tänä iltana (tai mielummin yöllä) Hesan Päärautatieaseman tienoille tai Turun Kauppatorin liepeille. Siellä saa aitoa monikulttuurista värinää. Sieltä (ehkäpä Espoon) hyväosaisten omakotialueelta sitä kun ei kunnolla näe, vaan joutuu tyytymään tuollaisiin teoreettisiin haikailuihin kuten sinä.

Käyttäjän AmirZuhairi kuva
Amir Zuhairi
Julia Kan

"Lisäksi oma 9 -vuotias lapseni kertoi koulunsa samanikäisen maahanmuuttajalapsen kehuskelleen, kuinka hänellä on oma pankkikortti, ja että hänen maahanmuuttajaäitinsä tallettaa hänelle kuulemma 100 euroa kuussa. "

Minä en ole lakimies ja en ymmärrä paljon näissä lakiasiossa, mutta Teidän viitte tähän 9 vuotiaan mahanmuuttajalapsen keskusteluun teidän lapselle kertoo teidän lakimiehen pätevyydestä.:)))) älkää häpäistäkö muita perussuomalaisia.

Joni Reunanen

otin joskus vahingossa yhden ylimääräisen asumistuen kun en ollut sillähetkellä töissä mikä oli siis 112euroa ja ei mennyt kauaa kun ovelleni tuli 2 partiota poliiseja hakemaan minut raudoissa asemalle petossyytteestä vaikka kyseessä oli se että olin unohtanut peruuttaa asumistuen muttakun oma pikku kotisomali vittu kusettaa 40 000 kelalta ni se o iha ok tietty......

Petri Paimander

Kyseinen ETIOPIALAINEN nainen ei kusettanut KELAlta mitään. "Kusetus" liittyi MAAHANMUUTTOviranomaisiin eli yksinkertaistetusti - hänen ei olisi kuulunut olla maassamme, tai ei ainakaan annetuin perustein maassamme.

Sen sijaan kun hän oli maahan päässyt, niin hän oli lain mukaan oikeutettu saamiinsa KELAn tukiin ja tästä johtuen takaisinperimistä ei tuolloisen lain mukaan edes VOINUT tehdä.

Kuten täällä on kommentoitu, laki muutettiin ko. keissin jälkeen, mutta takautuvaa tuomiovaltaa ei Suomessa ole vaan teot tuomitaan TEKOHETKEN lainsäädännöllä.

Kyllä, harkinnanvaraista tukea oli annettu aika ylenpalttisesti... Se ei kuitenkaan merkitse "kusetusta" vaan korkeintaan Helsingin kaupungin sosiaaliviranomaisten harkintakyvyn pettämistä.

Tuntuu vaan olevan perussuomalaismielenlaatuiselle mahdotonta käsitellä kahta TÄYSIN erillistä asiaa erillisinä. Tässä tapauksessa ns. petos ja 40000 euron tuet eivät liity toisiinsa oikeudellisessa mielessä.

Juha Korhonen

Ei ehkä oikeudellisessa, mutta petoksen tekijä on aina vaan sama henkilö. Lakatkaa pilkunnussijat piiloutumasta §-merkkien taakse. Täällä on ihan oikea todellinen maailmakin myös.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #217

Tuo §-merkkien taa piiloutuminen on kyllä yksi länsimaisen oikeusvaltion perustoimintatavoista, joka mainitaan myös perustuslaissamme. Ehkäpä Korhonenkin voi sitten myös lopettaa piiloutumisen kuvattomuuden taa?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Paavali Pohja Vastaus kommenttiin #221

Vaikka miten nämä pykälänvääntäjät yrittävät pestä tekoa, niin ei se siitä paremmaksi muutu. Naisen ei olisi kuulunut olla maassa, eli oli viranomaisia erehdyttämällä hankkinut itselleen oikeudettomia etuisuuksia. Vastaavaan jos kotimainen "sossupummi" ryhtyy, niin takuuvarmasti kerätään annetut tuet takaisin, siinä kohtaa ei taatusti auta vaikka vedottaisiin Geneven ihmisoikeussopimukseen, tahi mihin hittoon hyvänsä.
Ihan uskomatonta ja naurettavaa "puolustelua" toisilta.

Mitä sitten tulee määriin, niin luultavasti on tullut hieman perheelle joulupukiltakin, koska esim. takaisin perittävä tm-tulotuen osuus tuossa kohtaa oli jotain 2tonttua kuussa. Samaan aikaan sitten äitiysrahaa, lapsilisää, lasten kotihoidon tukea..melko toteutumaton yhtälö ainakin omien kokemusteni mukaan kantaväestön edustajalle.

PS en tiedä onko kukaan toinen sanonut, mutta minä nyt sanon ainakin..kokolailla "älyttömän" näköinen tuo "terveisin minä"-allekirjoitus aina joka kommenttisi lopussa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #225

Sellaista se kuitenkin oikeusvaltiossa on.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Petri Paimander

Toinen alkuperäisen blogin kirjoittajan järjetön aivopieru ansaitsee myös nuosta esille :

Jaana Pedersen kirjoitti kommentissaan seuraavasti :

"- Kyse on myös siitä, että EU ei ole sitä, mitä meille suomalaisille liityttäessä propagandana syötettiin. Meille esimerkiksi väitettiin, että Suomi olisi rahanjaossa saamapuolella, mutta toisin kävi. Suomi on päätynyt lukuisten kuralla olevien EU-maiden taloudellisten ahdinkojen auttajaksi siten, että veroeuromme valuvat hukkaan eivätkä oman kansamme hyväksi, kuten ennen. Esimerkki: Varuskuntia on Suomessa lakkautettu viime aikoina "varojen puutteessa". Samaan aikaan pelkästään Maltalle ja Unkarille maksettujen EU-eurojen määrä ylittää Suomen valtion vuosittaisen maanpuolustukselle varatun budjetin."

MITÄ TEKEMISTÄ on Saksan/Ranskan/Italian Unkarille EUn kautta maksamilla tukivaroilla Suomen maanpuolustusbudjetin kanssa?????

Vastaus : Ei yhtään mitään, mutta tällaisen rinnastuksen Jaana on kuitenkin yllä sommitellut.

Tosiasiassa :

Jaana rinnastaa Unkarin ja Maltan (yhteensä, ei kumpikin erikseen) EUsta saamat rahat Suomen puolustusbudjettiin, mutta antaa lauserakenteessaan ymmärtää että SUOMI maksaisi Unkarille ja Maltalle enemmän rahaan kuin sijoittaa omaan puolustukseensa...

En jaksanut etsiä ihan uusimpia lukuja, mutta vuonna 2009 Suomi maksoi Deutsche Bankin lukujen mukaan (ja näitä arvoja voi laskea eri tavoin) EUhun 606 miljoonaa euroa, joka vastasi noin kahta prosenttia (2,05 %) nettomaksajien kokonaissummasta. Samaan aikaan Unkari isona nettosaajana rohmusi 2,66 miljardia eli lähes 9 prosenttia EUn toisen suunnan rahavirrasta (ja Malta kaiken kaikkiaan 7 miljoonaa).

Nopealla laskutoimituksella saadaan tällöin että Suomi tuki EUn kautta veljeskansa unkarilaisia 0,0205 x 2 660 000 000 = 55 miljoonaa euroa. Maltaa tuimme valtiona huimaavat 140 000 euroa...

Kun vuoden 2013 puolustusbudjettimme (suurten leikkausten jälkeen) on edelleen 2,78 miljardia euroa niin jokaista Unkariin valuvaa euroa kohden käytämme puolustusvoimiimme edelleen 50 euroa.

Oliko siis lainaamani teksti täydellistä taloudellista tyhmyyttä vai tarkoitushakuista huijaamista?

Juha Korhonen

Lapsi hyvä siellä norsunluutornissa, kysymys oli viittauksesta määrän suuruuteen, sellaisella tavalla ettei se jää ilmaan leijumaan. Jos puhutaan vain luvuista 2,78 miljardia, 666 miljoonaa, 101 höntiljoonaa, eivät ne kerro mitään muille kuin niille, jotka laskeskelevat isoja summia päivittäin. Kun sanoo, että "puolustusbudjetin verran" ymmärtää jokainen, että se on iso summa, muttei isompi kuin kahdeskymmenesosa vuosibudjetista.

Petri Paimander

Eikä ollut. Kyseessä oli väite että Suomi maksaa EUn kautta Unkarille ja Maltalle enemmän rahaa kuin käyttää puolustuskykyynsä vaikka, nyyh, velka veteraaneille ja kaikki...

Populistinen, törkeä valhe. 2 prosenttia puolustusbudjetista ei vaan olisi kuullostanut vakuuttavalta.

Karim Joku

rankkaa tekstiä, oon kyllä ite erimieltä siinä et maahanmuuttajat saa hienot kartanokämpät ja sit asuu siellä tekemättä mitään ja sen takia muilla menee päin vittua,enpä tiiä yhtään maahanmuuttajaa jolla ois sen paremmin asiat ku "kantaväestöllä" ja kyllähän muutkin voi kieltäytyä opintolainasta siinä missä nekin.. en mä oo ottanu sitä vaikka oon ollu 3 eri amiksessa ja se on ollu mahollista ottaa...

systeemihän tämän koko hössäkän on luonut, pari kommenttia luin tosta alusta ja pari hyvääki pointtia siellä oli, mitkä vastaa omaa ajatusta esim. että, miks kukaan ei katso niitä rikkaita päättäjiä jotka valitsee miten täällä ollaan ja miten mennään, vaan syyttää niitä "pelinappuloita" jotka ei oo edes valinnut miten täällä hommat toimii, hauskaa ajatella että maahanmuuttajat muka tietävät jo ennen suomeen tuloa että meikä muute on umpirikas ja sit nauran suomalaisille ku niillä on paskaa ja hitto et tulee kivaa :D

voisinpa itsekkin tästä nyt vain päättää et tuon mukana jonku sukulaisen( kun olen puoleksi marokkolainen ja olen täällä käymässä(syntynyt ihan suomessa, en "mamu")) IHAN VAAN sen takia että ku se saa heti 40 tonttua kelalta ja sen kartanon jotai hesan porvari alueelta ja kaikkee muuta paskaa ja voisin sit sen siivellä mennä kivasti ku ei tarvi tehä mitään ikinä enää! JÄRKI KÄTEEN IHMISET, oletteko niin sokeita lampaita tosissaan....

Juha Korhonen

Tottakai minäkin otan kaiken vastaan mitä tyrkytetään, kantasuomalaisella vaan on vähemmän tilaisuuksia.

Maahanmuuttokriittisyys yleensä on kriittisyyttä sossua, KELAa ja muita tämmöisiä viranomaisia kohtaan, jotka paiskoo rahaa avokätisesti toisille ja pelkästään vittuilee toisille. Tuo jälkimmäinen kumpuaa mun omasta kokemuksesta. Mulla oli kyllä tuuria, sain sitten duunin lopulta.

Totta kai jotkut kusipääjengit (suomalaiset, venäläiset, somalit, albaanit, kurdit... lisää tähän listaan ihan vapaasti) ajattelee että on hyvä syy hakata joku, kun se on erinäköinen. Mutta jonkun ne hakkaa joka tapauksessa, yöt kaduilla on aina uhkapeliä.

Virpi Laakso

Tämä on kantaväestön todellisuutta
Lapsipeherheitä.työssäkäyviä. eläkeikäisiä.jne
Kanta Suomalaisia.
Suomalainen 10v lapsi asunnoton työssä käyvän äitinsä kanssa

Asunnot täytetty ulkomaalaisilla.
Vuokrat liia suuret .mut kyllä asuntoja ulkomaalailla on ja maksammekin sen.

Tervetuloa Suomeen kyllä me asuntomme ja veromme teille annetaan ruuaksi löytyy vielä meidän kauniista luonnosta emme. voi mennä heseihin ta mackiin ne on teille vieraanvaraisesti tarkoitettu.

Paiskimme hulluna työtä lapsemme sukulaisilla hoidossa koska olemme suurin osa yksinhuoltajia.Varaa ei ole edes tehdä lapsia saatika työtöntä tai lomautettua miestä jolla on siitä jäänyt mielenterveys ongelmia.
Ulkomaalaisia tänne tääll oli. hyvä. elää ja oli vakinaiset työt ja lapsille turvallinen. ymmmpäritö mihin päänsä. illalla laittaa.
Sorry Suomalainen lapsi olemme nyt vähemmistöä meillä ei nyt ole ruokaa eikä asuntoa nähdään parin päivän päästä äiti on illat töissä...

Karim Joku

lisäänpä vielä esimerkin. tunnen miehen joka on maahanmuuttaja, hän käy töissä päivät ja yöt ja silti joutuu hakemaan tukia, jotka ovat säälittävän pieniä jotta saa maksettua vuokran,sähkön ja veden vaikka asuu oulussa pahamaineisella alueella (joka tarkoittaa että se on halpa kärjistetysti) joten millä kriteerillä helsinkiläiset tai espoolaiset maahanmuuttajat saisivat enemmän, kateellisuutta, katkeruutta, valhetta ja mustamaalausta on tämän kirjottajan teksti ja pää täynnä, niikun myös monen kommentoijan ja vielä suuremman osan suomalaisten myös ( kuulun itsekkin tähän ryhmään tietyissä määrissä)

Juha Korhonen

Tottakai pääkaupunkiseudulla tuet ovat suuremmat. Kahdesta syystä:
1) Maahanmuuttajien kohtelu näyttää paremmalta siellä missä joku ulkomaalainen saattaisi nähdä.
2) Susirajan (kehä III) takana mikäänhän ei maksa mitään (ainakaan hesalaisten mielestä)

Karim Joku

no huhhuh, ootko nyt ihan varma, että noin ajatellaan oikeasti? jyväskylässä on kans aika paljon ulkomaalaisia ku onha se kuitenki aika kansainvälinen kaupunki, mut eipä siellä oo ku kerjäläisiä ja aika vitun köyhän ja kurjan näköstä sakkia... en sit tiedä ku en oo helsinkiä kierrelly niin tarkasti mut uskallanpa silti väittää vastaan...
miten se vaikuttaa maahanmuuttajiin ja pakolaisiin jos hesalaiset tykkää ryöstää kaiken?

Karim Joku

lisäänpä vielä esimerkin. tunnen miehen joka on maahanmuuttaja, hän käy töissä päivät ja yöt ja silti joutuu hakemaan tukia, jotka ovat säälittävän pieniä jotta saa maksettua vuokran,sähkön ja veden vaikka asuu oulussa pahamaineisella alueella (joka tarkoittaa että se on halpa kärjistetysti) joten millä kriteerillä helsinkiläiset tai espoolaiset maahanmuuttajat saisivat enemmän, kateellisuutta, katkeruutta, valhetta ja mustamaalausta on tämän kirjottajan teksti ja pää täynnä, niikun myös monen kommentoijan ja vielä suuremman osan suomalaisten myös ( kuulun itsekkin tähän ryhmään tietyissä määrissä)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

- Suomen valtion velka on nyt 89 500 000 000 euroa.
- Joka päivä valtio velkaantuu lisää.
- Julkisella sektorilla työskentelee 750 000 ihmistä.
- Julkisen sektorin työntekijöistä 230 000 tekee tuottavaa työtä.
- Julkisen sektorin työntekijöistä on hallinnollisissa tehtävissä 520 000 työntekijää.
- Kunnissa suuri osa hallinnollisista päätöksistä on alistettu poliittisesti nimetyille lautakunnille, kunnanvaltuustoille ja -hallituksille.
- Esimerkiksi opetuslautakunnille ei pitäisi kuntakohtaisesti antaa päätösvaltaa, onhan opetustoimi opetussuunnitelmineen ministeriön johtamaa.
- Opetuslautakuntien kokousten valmisteluun kuluu ihmisiltä työaikaa. Kaikki tämä tarpeettomasti, koska lautakunnassa ei tehdä mitään tarpeellista.

Julkinen velkamme kasvaa koko ajan, kun rakenteellisiin uudistuksiin ei riitä uskallus.

Poliittisissa elimissä ei tehdä tuottavaa työtä. Lautakunnissa Persut nostavat koko ajan esiin maahanmuuttajaväestön aiheuttamia ongelmia kunnissa.

Perussuomalaisten sinisilmäisyys ja vihanlietsonta kuluttavat yhteiskuntaa ja kansalaisten moraalia. Yhä suurempi osa väestöstä syrjäytyy, kun päätöksentekoa ohjataan väärään suuntaan.

Köyhtyykö ja kurjistuuko kantaväestö pienen väestöryhmän, Perussuomalaisten, takia?

Tytti Peltola

Kyllä näin. Samaa mieltä otsikon kanssa, ja faktojen kanssa on myös turha väitellä. Mutta sitten. Persu alkaa nousemaan. Ja päin persustahan se menee...

"Virallinen Suomi on jo kahden vuosikymmenen ajan vaiennut edellisen talouslaman todellisista syyllisistä ja väärinkäytöksistä, joiden avulla suomalaisia velkuutettiin ja syistä, joiden vuoksi osa pienyrittäjistä ja muista velkuutetuista teki itsemurhan."
- No kerropas mikä se on, jos kerran tiedät jotain meiltä tavallisilta kansalaisilta salattua faktaa?

"Edellä mainituista kielteisistä faktoista puhuminen yritetään Suomessa väkisin estää ja vaientaa väittämällä jokaista maahanmuuttokriitikkoa "rasistiksi". Se, että rahaa jaetaan todella epäoikeudenmukaisesti ja sen seurauksena kantaväestö kurjistuu, on fakta."
- Tuskin täysin totta tuo ensimmäinen virke, nou? Mikset kutsu meitä kansaväestöä kerralla paremmaksi väeksi? Kyllä, minäkin väitän sinua rasistiksi, koska erittäin epäasianmukaisesti menet tarkoituksella niputtamaan pakolaiset ja maahanmuuttajat samaan pinoon.

Big question: onko se maahanmuuttajien vika, jos täällä menee asiat päin persettä?

Mikä oli jutun tarkoitus? Nostaa jokin tärkeä asia esille, vai nostattaa vihaa kansalaisryhmää vastaan?

Käyttäjän TomiHelminen kuva
Tomi Helminen

Samaa minäkin mietin. Nimittäin edes pakolaiset eivät ole kansantaloudelle niin suuri meno että se rapauttaisi koko talouden. Saati sitten että se vaikuttaisi talouden vientiin jotenkin. Kuulostaa melkoselta salaliitolta :P

Niko Hakuninen

Vastustat sanoilla "kehitysmaa suuntaan menemistä" mutta ilmeisesti haluat laittaa rajat kiinni?

Kun puhutaan työttömistä niin miksi lääkäreistä on pulaa vaikka kortistossa on työttömiä? - Työttömiä on niillä aloilla joilla ei ole töitä mutta samaan aikaan on ammatteja joissa on pulaa osaavasta työvoimasta. Jotenkin harhainen kuvitelma että työnantajan pitäisi työllistää työllistämisen ilosta. Entä sitten kun maahanmuuttajat tekevät niitä töitä joita Suomalaiset eivät suostu tekemään, esim siivooja, eikä kyllä marjanpoiminta näytä kantaväestö kiinnostavan. Eli onko vika jossain muualla?

Nokia on myyty todellisuudessa ulkomaille jo reilut 10v sitten, sitä ei tehnyt Elop. Mitä sitten olisit sanonut jos Nokian puhelinyksikköä ei olisi myyty ja vienyt koko firman konkurssiin? Nokian selviämisestä ei ollut mitään merkkejä. Se että sanotaan Nokialla on parhaat puhelimet eivät tuo yhtää rahaa, vaan pelkästään pelkät myydyt puhelimet. Ja sitä paitsi miksi yrityskaupat pitäisi olla poliitikkojen päätettävissä tai ylipäätään sananvaltaa?

Kivijalka kaupat häviävät koska niistä on kadonneet asiakkaa, netistä on helppo tilata tuotteita.
Kuinka se EU on kieltämässä polttopuut?

Onko ratkaisu Suomen velkaan se että ei oteta pakolaisia, mutta ei tehdä rakenteisiin yms muutoksia? Ilmeisesti PS haluaa säilyttää kaiken vanhan? Milloin ollaan tukemassa telakkaa ja ruutitehdasta, joku varmaan keksii että lennätinlaitoskin pitää perustaa uudestaan. Paljonko budjetista menee maahan muuttajille?

Jos oikein muista niin 25% on nettoveronmaksaja, näistä suurin osa kannattaa Kokoomusta ja SDP:tä. Vähiten löytyy vasemmistoliiton ja vihreiden kannattaja kunnasta.
Tämä taitaa selvittää mistä löytyy suurin kannatus tulonsiirroille ja huoli verovarojen kohdennuksista, sekä huoli julkisensektorin palveluiden heikentymisestä.

Pekka Suontausta

Tervehdys kaikille tasapuolisesti,

Täällä kommentoi tavallista tallaajaa, enemmän ja vähemmän lukenutta ihmistä. Väittelette kuin pikkumuksut.
Selvästi 70% kommentoijista vetää mamu kortin suuntaan tai toiseen, miksi ihmeessä? (Kaikilla on oma mielipide mamuihin, positiivinen tai negatiivinen.)

Asiassahan on kyse alkuperäisväestön hyvinvoinnista.
Minua ei voisi enempää kiinnostaa, onko täällä vai tuleeko tänne 10 000 vai 100 000 maahanmuuttajaa.
Mutta jos joku tahtoisi saada tästä aiheesta keskustelua aikaiseksi = rasisti, samantien.
Aina on niitä, jotka ei tee eivätkä halua tehdä töitä. (Niin Suomalaisia, kuin ulkomaalaisiakin.)

Mutta Suomen pitäisi pystyä tarjoamaan Suomalaisille, ETUSIJALLA se hyvinvointi valtio.
Nuorille yms. asunnot, työpaikat, uudelleenkoulutus on koko maassa ollut 10 vuotta aivan retuperällä.
Hoitopaikkoja ei ole ja kaikesta leikataan.
Jos joku vahingoittuu esim. yk-tehtävissä, se on "synnynnäinen vaiva". Ja silti nytkin eräs Hallituksen jäsen on huolissaan maahanmuuttajien hoidosta kun palaavat esim. Syyriasta.

HUOMIO !

Ja mitä tulee kanenkin toimeentulo tukiin.
Tunnen useampia maahanmuuttajia ja tiedän, että saavat rahaa yli 1000 € / kk.
Tunnen myös useamman yh-äidin, jonka tulot eivät mikään kk ylitä 500 €.
Tässä on se isoin ongelma.
Suomi on ollut ja toivottavasti pysyykin hyvinvointivaltiona.
Mutta Kantaväestön pitäisi tulla ENNEN maahanmuuttajia, ei toisinpäin. Tai sitten samaat etuudet molemmille osapuolille.

Joka paikassa ihmetellään, kun rasismi lisääntyy.
Onko se kumma, kun olemme se häviävä osapuoli omassa maassamme?
Lisäksi, jos maahanmuuttaja syyllistyy esim. petokseen (Lue: Kelan tai sossun kanssa) = seuraukset ei mitään (Ei takaisin perintää, ei pois maasta lähetystä, ei mitään).
Jos yh-äiti (lue: Suomalainen) huijaisi kelalta 1000 €, niin luottotiedot pois ja syyte petoksesta samantiän.(+ takaisin perintä jne.)

-ps

ps. Tämä on vain minun oma mielipiteeni ja näkemykseni mamu-tuista perustuu itse näkemiini sossun ja kelan päätöksiin.
Ei toisten ihmisten tekemiin lausuntoihin tai uutisointiin.
(Itsekään en usko, että 2000-3000 euroa saavat, vaikka miten lypsäisi.)

Jouni Haimi

....ei voi olla väärässä:paskan täytyy olla hyvää-)

Leif Davidsson

Olen usein ajatellut miksi meille tuodaan maahanmuuttajia, oman kansamme syntyvyys on nolla eli ei ole väestökasvua. Kuitenkin tuotamme asuntoja,palveluja julkisen että yksityisen näihin palveluihin ei yksinkertaisesti riitä kuluttajia. Tyhjät liikehuoneistot täytetään thai hieronnoilla, pizzerioilla, kirpputoreilla. Miksi kyseenalaistetut alat ja kumminkin hyväksytyt.
Kaikki palvelemme kulutusta sen kautta pääomaa, tämänkin äänenkannattaja palveli ennen pääomaa mitenköhän on laita nyt kun on vellit ja puurot mennyt sekaisin. Kuka tahansa saa mistäkin mitäkin rahaa niin se menee kulutukseen, ellei ole säästäväinen ja säästä perintöveroihin. Voisi tehdä kirjan kyseisestä aiheesta.

Eva Metso

Suomessa maahanmuuttajat näyttäisivät tekstin mukaan tuhlaavan paljon, täällä. Sossurahat näyttäisivät tulevan takaisin valtiolle arvolisäveroissa. Tällaiset mamu suurkuluttajat auttavat pitämään yrityksiä pystyssä pröystäilemällä luksuslaukkuineen Hesessä. Espanjassa, suurkaupungissa eläneenä voisin noteerata siellä olleiden mamujen konnankoukut. Tuhansittain mamujen pitämiä pikku puljuja (lähikäuppoja, ravintoloita, baareja), ja tuskinpaan kukaan heistä maksoi veron veroa, palkattiin pimeää työvoimaa, myytiin huumeita. Tienaavat tuhansia euroja kuussa, lähettivät 90% kotimaahansa perheelle tai säästivät että voisivat perustaa yrityksen kotimaassaan. Tai vaikka rakentaa siellä luksushuvilan. Kaikki taskuvarkaat maahanmuuttotaustaisia. "Kantaväestöstä" osa nukkui ulkona pankkiautomaattikopeissa. Maahanmuuttajat saa myös siellä sosiaaliavustusta. Täällä sitä taas ulvotaan ja riidellään netissä.

Vesa Vasiljev

Mistä näitä suvakkeja oikein putoilee..Kelakkaa 2240€ puhtaana käteen tekemättä mitään. Kyllä mäkin tuhlaisin..Oikeesti herätkää !!

Johannes Saarela

Taidatte olla suomalaiset sokeita, jos ette näe, että jotakin on pahasti vialla. Ihmiset voivat pahoin ja että maahanmuutto- ja pakolaispolitiikka liittyy tähän läheisesti. Hyvä kirjoitus, oli asiavirheitä tai ei.

Toimituksen poiminnat